Japonia își reia importul de petrol iranian, anunță Teheranul

Japonia își reia importul de petrol iranian, anunță Teheranul
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 ian 2019

Japonia și-a reluat importurile de petrol iranian, după o suspendare din cauza sancțiunilor americane, a anunțat luni guvernatorul Băncii centrale iraniene, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reluarea importurilor de petrol are loc în urma scutirii acordate de Wasgington Tokyo de la sancțiunile americane ce au intrat în vigoare în noiembrie, scrie News.ro.

Iranul este al patrulea cel mai mai producător de petrol în cadrul OPEP.

Euro atinge un nou nivel record CITEȘTE ȘI Euro atinge un nou nivel record

Compania japoneză de rafinare Fuji Oil a încărcat petrol iranian la bordul unui petrolier, în weekend, a anunțat un purtător de cuvânt al societății.

Japonia este ultimul dintrei cei patru cei mai mari clienți din Asia ai Iranului care își reia importurile de petrol din această țară.

”După China, Coreea de Sud, India și Turcia, Japonia importă petrol iranian”, a declarat guvernatorul Băncii centrale a Iranului Abdolnaser Hemmati, citat de agenția oficială iraniană de presă Irna.

Coreea de Sud a primit sâmbătă primul transport de petrol iranian din ultimele patru luni.

Exporturile iraniene de petrol au scăzut puternic după ce Donald Trump a anunțat în mai că Statele Unite se retrag din Acordul de la Viena din iulie 2015 cu privire la programul nuclear iranian și că-și reimpun sancțiunile Teheranului.

Scutiri au fost acordate celor mai importanți clienți ai Iranului - Japonia, China, India, Coreea de Sud, Taiwan, Italia, Grecia și Turcia -, ceea ce le permite să importe o anumită cantitate de petrol pe o perioadă de șase luni.

În 2017, petrolul iranian a reprezentat 5,3% din importurile totale de țiței ale Japoniei.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
iran
japonia