Judecarea cererii de intrare în insolvență a CEH a fost suspendată, până când va fi luat în discuție apelul Sindicatului ”Noroc Bun

Judecarea cererii de intrare în insolvență a CEH a fost suspendată, până când va fi luat în discuție apelul Sindicatului ”Noroc Bun
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 dec 2016

Tribunalul Hunedoara a suspendat, marți, judecarea cererii de intrare în insolvență a Complexului Energetic Hunedoara (CEH), până când Curtea de Apel Alba Iulia va lua în discuție apelul formulat de Sindicatul ”Noroc Bun” la o decizie a instanței care respinsese solicitarea sindicaliștilor să fie parte în procesul privind insolvența.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

”Astăzi (marți – n.r.) a fost termenul de judecată pentru cererea de intrare în insolvență a Complexului Energetic Hunedoara. A fost suspendată cauza până la soluționarea apelului. Sindicatul «Noroc Bun» a făcut apel. În 19 decembrie, instanța a respins cererea Sindicatului «Noroc Bun» de intervenție în interes propriu ca inadmisibilă, iar sindicatul a depus apel, cererea de apel a fost transmisă Curții de Apel Alba Iulia, iar cauza a fost suspendată”, a declarat, marți, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman.

Potrivit sursei citate, Curtea de Apel Alba Iulia va judeca apelul depus de Sindicatul ”Noroc Bun”, după care dosarul va fi repus pe rolul Tribunalului Hunedoara, scrie News.ro.

În 19 decembrie, conducerea Complexului Energetic Hunedoara a atras din nou atenția cu privire la situația financiară și economică gravă în care se află societatea din cauză că Sindicatul ”Noroc Bun” s-a opus intrării în insolvență a societății, iar instanța a stabilit ca termen de judecată data de 27 decembrie.

Complexul Energetic Hunedoara a ieșit din insolvență, după ce Curtea de Apel Alba Iulia a decis, în luna noiembrie, să anuleze decizia Tribunalului Hunedoara prin care, în luna iunie a acestui an, a fost deschisă procedura în acest sens. Decizia Curții de Apel Alba Iulia a fost definitivă.

CEH a depus din nou, la Tribunalul Hunedoara, în luna noiembrie, o nouă cerere de intrare în insolvență.

Conform tabelului de creanțe întocmit de administratorul judiciar, datoriile Complexului Energetic Hunedoara se ridică la 1,43 miliarde lei.

Compania de stat a precizat, într-un comunicat, că ieșirea din insolvență a societății nu se datorează îmbunătățirii situației economice și financiare, lucru care va genera probleme majore în activitatea curentă.

ANAF introduce un nou formular și modifică alte opt declarații fiscale CITEȘTE ȘI ANAF introduce un nou formular și modifică alte opt declarații fiscale

Producătorul de energie a avertizat că riscă executarea conturilor de către creditori, iar posibila oprire a activității societății va conduce implicit și la sistarea furnizării agentului termic necesar încălzirii populației.

Complexul Energetic Hunedoara a intrat inițial în insolvență, după ce Tribunalul Hunedoara a dispus, în 23 iunie, deschiderea procedurii în acest sens, administratorul judiciar provizoriu fiind desemnată Casa de Insolvență GMC. Decizia instanței a fost executorie, dar nu a fost definitivă fiind atacată cu apel la Curtea de Apel Alba Iulia.

La Complexul Energetic Hunedoara lucrează în jur de 6.000 de angajați la minele de cărbune Lupeni, Lonea, Livezeni și Vulcan și la termocentralele Mintia și Paroșeni.

viewscnt
Afla mai multe despre
ceh
insolventa