KazMunayGas a demarat acțiunile în justiție împotriva României

KazMunayGas a demarat acțiunile în justiție împotriva României
scris 27 iul 2016

KazMunayGas, compania națională de petrol și gaze din Kazahstan, a inițiat proceduri legale împotriva României, după ce procurorii DIICOT au pus sub sechestru rafinăria Petromidia, întrerupând în acest fel planul de vânzare a unei participații de control către o companie chineză, relatează Financial Times.

Grupul kazah a trimis guvernului României o notificare de dispută privind investițiile, primul pas într-o procedură juridică ce poate conduce la arbitraj internațional, potrivit unei scrisori din partea avocaților companiei, obținută de publicație.

KazMunayGas a convenit la sfârșitul lunii aprilie vânzarea unei participații de 51% la KMG International, subsidiara care deține rafinăria Petromidia, către compania privată chineză CEFC, prntru 680 de milioane de dolari, scrie News.ro.

Disputa este ultimul obstacol din calea programului ambițios de privatizare al KazMunayGas, anunțat anul trecut.

După doar câteva zile de la anunțarea acordului, DIICOT a nominalizat KMG ca parte într-o investigație de corupție legată de privatizarea Petromidia la începutul anilor 2000, iar activele acesteia au fost înghețate.

viewscnt
Afla mai multe despre
kazmunaygas
diicot