KMG International, rezultat operațional de 145 milioane dolari la nouă luni, în creștere cu peste 6%

KMG International, rezultat operațional de 145 milioane dolari la nouă luni, în creștere cu peste 6%
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 nov 2016

Grupul KMG International (fostul Grup Rompetrol) a realizat în primele nouă luni un rezultat operațional (EBITDA) de 145 milioane dolari, cu peste 6% față de nivelul atins în perioada ianuarie - septembrie din 2015, pe fondul unei cifrei brute de afaceri de aproximativ 5 miliarde dolari, a anunțat marți grupul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul precizează că și-a majorat în primele nouă luni activitățile de rafinare și distribuție carburanți în regiunea Mării Negre, acestea fiind susținute și de beneficiile programului de optimizare și eficientizare inițiat în 2013, scrie News.ro.

“La baza performanțelor operaționale și financiare obținute în primele nouă luni ale anului se regăsesc direcțiile strategice dezvoltate și adoptate de KMG International în perioada 2013 - 2014, împreună cu unicul său acționar - KazMunayGas. Acestea au vizat consolidarea activităților de profil, dezvoltarea prezenței Rompetrol în regiunea Mării Negre, creșterea sinergiilor cu compania mamă, îmbunătățirea și eficientizarea proceselor și operațiunilor, precum și atragerea și implicarea angajaților în atingerea acestor rezultate”, a declarat directorul general al Grupului KMG International, Zhanat Tussupbekov.

El a punctat că grupul a reușit să își continue evoluția pozitivă, în linie cu obiectivele propuse în 2015, când a depășit recordurile istorice de peste 18 ani de la înființarea grupului.

Astfel, activitățile de rafinare derulate de Petromidia Năvodari și Vega Ploiești, dar și de divizia de petrochimie, s-au ridicat la 4,14 milioane tone de materie primă în perioada ianuarie - septembrie a anului, în scădere cu 5% față de nivelul atins în perioada similară din 2015.

Volkswagen a plasat Americile în centrul planului de redresarea a mărcii CITEȘTE ȘI Volkswagen a plasat Americile în centrul planului de redresarea a mărcii

“Diferența a fost determinată în principal de oprirea activităților de producție ale rafinăriei Petromidia în luna august pentru realizarea unor lucrări de investiții și de mentenanță, dar pentru remedierea zonei afectate de incendiului din 22 august”, menționează grupul.

Rafinăria Petromidia Năvodari, cea mai mare unitate de profil din România și una dintre cele mai moderne din regiunea Mării Negre, a reușit în primele nouă luni ale anului să-și majoreze cu 3% cantitatea de materii prime procesate zilnic, de la 15.080 tone în perioada similară din 2015 la 15.510 tone.

Divizia de rafinare a grupului a consemnat în primele nouă luni o creștere de 44% a rezultatului operațional (EBITDA), la 74,1 milioane dolari, în contextul unei imbunătățiri de 4% a vânzările pe piața internă și a scăderii livrărilor la export, efect al diminuării cererii din piața de profil.

În primele trei trimestre din acest an, prin diviziile de rafinare și petrochimie, grupul a exportat o cantitate totală de produse de 1,7 milioane tone, în principal către partenerii din regiunea Mării Negre.

Volumul produselor petroliere comercializate de grup pe plan intern s-au ridicat la 1,95 milioane tone, în creștere cu 11%, din care peste 53% au reprezentat-o carburanții distribuiți de Rompetrol Downstream prin stațiile Rompetrol (mai mult cu 2%), dar și en-gros către parteneri (+12%).

La finele lunii septembrie, compania opera pe plan intern o rețea de 729 puncte comercializare carburanți, 6 depozite, 230 de stații alimentare GPL auto și 9.000 de puncte de distribuție butelii.

La nivel regional, grupul a atins un nivel al livrărilor de produsele petroliere prin activitățile de trading de circa 1,4 milioane tone către subsidiarele sale și către partenerii tradiționali.

Vânzările totale de carburanți înregistrate de subsidiarele din Bulgaria, Moldova și Georgia s-au ridicat în primele noua luni ale anului la 673.000 tone, cu 14% peste nivelul aferent perioadei similare din 2015.

KMG International este acționarul majoritar al Rompetrol Rafinare (operatorul rafinăriilor Grupului din Romania) cu o participație de 54,63% (directă și indirectă), alături de statul român prin Ministerul Energiei care deține o participație de 44,69%.

viewscnt
Afla mai multe despre
kmg international
grup rompetrol