KMGI a prelungit o linie de credit de 360 milioane dolari până în 2021

KMGI a prelungit o linie de credit de 360 milioane dolari până în 2021
scris 21 apr 2018

Grupul KMG International (KMGI), fostul Grup Rompetrol, a modificat și a extins vineri o facilitate de credit revolving multivalută în valoare de 360 milioane dolari. Maturitatea creditului este de trei ani din momentul tranzacției, iar grupul are posibilitatea de a opta pentru două prelungiri de câte un an.

”Creditul a fost contractat de la un sindicat de bănci format din patru coordonatori principali, care au oferit suma în proporții egale: ING Bank N.V. prin intermediul ING Bank N.V Amsterdam – sucursala București, Banca Comercială Română, Raiffeisen Bank SA și UniCredit Bank SA. ING Bank N.V. – sucursala București acționează în calitate de coordonator al facilității și de agent de documentație, UniCredit Bank AG - sucursala Londra în calitate de agent de facilitate și Unicredit Bank SA în calitate de bancă emitentă, agent de garanții și agent de plăți”, arată KMGI într-un comunicat.

Casa de avocatură Allen & Overy LLP și Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu SCA în asociere cu Allen & Overy LLP au acționat în calitate de consultanți legal al băncilor., scrie News.ro

Garantată de KMG International, facilitatea de credit va fi utilizată de către companiile Rompetrol Rafinare, Rompetrol Downstream, KazMunayGas Trading și KMG Rompetrol pentru acoperirea nevoilor generale de finanțare, dar și pentru asigurarea condițiilor optime de derulare a activității acestora.

ANRE: Furnizorii de energie ar trebui obligați să factureze consumul real al clienților cărora le-au fost instalate contoare inteligente CITEȘTE ȘI ANRE: Furnizorii de energie ar trebui obligați să factureze consumul real al clienților cărora le-au fost instalate contoare inteligente

Deținut integral de compania națională de petrol și gaze a Republicii Kazahstan – KazMunayGas, KMG International este un grup petrolier cu sediul central în Amsterdam, care deține și desfășoară operațiuni majore în domeniile rafinare, petrochimie, retail și trading pe 11 piețe de bază.

Rețeaua de distribuție carburanți cuprinde 1.100 puncte de alimentare în Georgia, Bulgaria, Moldova și România, unde grupul deține și două rafinării - Petromidia Năvodari și Vega Ploiești.

Rezultatul operațional (EBITDA) al KMG International în s-a ridicat la 242 milioane dolari, cu circa 20% peste nivelul consemnat în 2016 și triplu față de cel din 2012 (79 milioane dolari). Totodată, profitul net s-a majorat de șase ori față de cel înregistrat în 2016 până la un nivel de 80 milioane dolari, față de un rezultat negativ de 208 milioane dolari înregistrat în 2012.

viewscnt
Afla mai multe despre
kmg international
grup rompetrol