Lider de sindicat: Termocentrala Mintia se va opri din cauza lipsei de cărbune

Lider de sindicat: Termocentrala Mintia se va opri din cauza lipsei de cărbune
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 feb 2021

Liderul Sindicatului Solidaritatea din Hunedoara, Cristian Iștoc, a anunțat că Termocentrala Mintia va fi oprită, în noaptea de joi spre vineri, la ora 1.00, din lipsă de cărbune, după ce minerii de la Lupeni au oprit lucrul și s-au blocat în subteran.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"La ora 1.00 se va opri Termocentrala Mintia din cauza lipsei stocurilor de cărbune. Guvernul și autoritățile locale, Prefectura, Primărie, nu au venit cu soluții pentru asigurarea cărbunelui. Prefectura și Primăria refuză să ceară un ajutor guvernamental pentru respectarea legii 325/2006”, a transmis Cristian Iștoc, potrivit News.ro.

Szallas.hu, platformă de turism online din Ungaria, a fuzionat cu Travelminit.ro. Prima investiție în România a fondului de investiții PortfoLion Capital Partners, parte a Grupului OTP Bank. „Vrem să transformăm Travelminit.ro în jucătorul numărul 1.” CITEȘTE ȘI Szallas.hu, platformă de turism online din Ungaria, a fuzionat cu Travelminit.ro. Prima investiție în România a fondului de investiții PortfoLion Capital Partners, parte a Grupului OTP Bank. „Vrem să transformăm Travelminit.ro în jucătorul numărul 1.”

Liderul Sindicatului Solidaritatea a vorbit și despre nemulțumirile salariaților care au protestat joi dimineața.

"Am avut un protest în desfășurare în cursul zilei de astăzi. Nemulțumirea salariaților este legată de neplata salariilor, azi fiind ultima zi în care acestea trebuiau virate. Revendicarea principală este un act normativ, o ordonanță de urgență prin care să se prevadă salarii compensatorii, măsuri de protecție socială. Situația Complexului Energetic Hunedoara este foarte gravă, partea minieră nu mai lucrează, protestează și ei la rândul lor, de aici riscul ca Termocentrala să fie oprită în această seară și Deva să rămână fără apă caldă și căldură”, a declarat Iștoc.

Sindicatul Solidaritatea a anunțat că s-a solidarizat cu minerii blocați în subteran la Lupeni, iar joi dimineață aproximativ o sută de angajați ai Termocentralei Mintia au protestat în curtea instituției cerându-și restanțele salariale. Protestul s-a încheiat după o discuție cu prefectul Călin Petru Marian.

Cei aproximativ o sută de mineri de la Lupeni, blocați în subteran, nu au fost convinși să operască protestul în urma discuțiilor de miercuri cu prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, și în urma discuțiilor de joi cu liderii de sindicat. Minerii au și o listă de revendicări printre care demisia conducerii Complexului Energetic Hunedoara și plata salariilor în zilele de 15 și 30 ale lunii, acordarea tichetelor de masă și plata restanțelor la decontul de transport.

De asemenea, minerii cer prezența în Valea Jiului, în subteranul Minei Lupeni, a ministrului Energiei, Virgil Popescu.

viewscnt
Afla mai multe despre
ermocentrala mintia
cărbune