Lukoil și MOL vor semna un contract în valoare de 10 miliarde dolari

Lukoil și MOL vor semna un contract în valoare de 10 miliarde dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 oct 2019

Grupul petrolier rus Lukoil va semna un contract în valoare de 10 miliarde dolari cu grupul ungar MOL privind furnizarea de petrol, a declarat miercuri directorul general de la Lukoil, Vagit Alekperov, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Alekperov a precizat că acest contract prevede furnizarea a aproximativ patru milioane tone de petrol pe an în fiecare din următorii cinci ani, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Fed taie dobânda-cheie pentru a treia oară și semnalează că va lua o pauză CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Fed taie dobânda-cheie pentru a treia oară și semnalează că va lua o pauză

Separat, la Budapesta, Nikolai Tokarev, directorul Transneft, care deține monopolul asupra conductelor petroliere din Rusia, a anunțat că firma rusească a plătit în totalitate Ungariei despăgubiri pentru petrolul rusesc contaminat.

În aprilie, Rusia a oprit exporturile de petrol prin conducta Druzhba, după ce un producător rus a contaminat petrolul cu mari cantități de clorură organică. Această substanță este utilizată pentru a crește producția de petrol, dar trebuie separată de țiței înainte de livrarea petrolului, deoarece poate deteriora echipamentele de rafinare. O cantitate estimată la cinci milioane de tone de petrol contaminat ar fi intrat în conducta Druzhba, ceea ce a obligat Rusia să oprească livrările de petrol spre clienții din Belarus, Ucraina, Polonia, Germania și mai multe țări din Europa Centrală.

viewscnt
Afla mai multe despre
lukoil
mol
petrol