ULTIMA ORĂ Fuziunea Peugeot - Fiat Chrysler Automobiles a fost aprobată, o asociere care creează o companie de aproape 50 miliarde dolari

ULTIMA ORĂ Fuziunea Peugeot - Fiat Chrysler Automobiles a fost aprobată, o asociere care creează o companie de aproape 50 miliarde dolari

CEO-ul PSA, Carlos Tavares

Thomas Dincă
Thomas Dincă
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 31 oct 2019

Fiat Chrysler Automobiles și PSA Group sunt doar la un pas distanță de o fuziune, după ce șefii celor două companii au ajuns la un consens, iar consiliile de administrație au votat și ele propunerea de constituire a unei singure companii. Astăzi urmează să fie anunțate condițiile de fuziune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Fiat Chrysler Automobiles, companie italiano-americană, controlată de familia Agneli, a votat în board-ul companiei fuziunea cu PSA Group, potrivit informațiilor din interior, după ce acționarii PSA au votat și ei în favoarea acestei tranzacții. Companiile confirmaseră anterior că poartă negocieri pentru formarea uneia din cele mai puternice companii auto din industria auto globală.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare.

Potrivit informațiilor nefociale, negocierile au stabilit că președintele Fiat Chrysler, John Elkan, va conduce din aceeași poziție noua companie, în timp ce Carlos Tavares va fi CEO. Valoarea de piață a noii structuri va fi de aproape 50 de miliarde dolari.

Una dintre condițiile fuziunii impuse de PSA Group a fost desprinderea Faurecia de PSA, astfel că aceasta nu va face parte din viitoarea structură.

Acționarii FCA vor primi, după cum spun sursele, 5,5 miliarde de euro, sub formă de dividende speciale, pentru această tranzacție, în care PSA Group este compania care face achiziția.

PSA Group (Peugeot SA) este controlată de familia Peugeot și de grupul chinez Dongfeng, cu câte 19,5%, în timp ce statul francez deține 12% prin intermendiul unei bănci de investiții. FCA (Fiat Chrysler) are ca acționari principali familia Agneli, prin intermediul companiei Exor, prin care controlează mai multe entități din industrie.

Noua companie formată prin fuziune ar deveni ununl dintre cei mai mari constructori de autovehicule la nivel global, cu aproape 9 milioane de untăți anual, apropiindu-se de VW, Toyota și Alianța Renault - Nissan.

Cele două companii ar trebui să anunțe astăzi condițiile fuziunii, potrivit surselor.

FOTO-SPION Dacia Sandero 3. Primele imagini cu mașina camuflată CITEȘTE ȘI FOTO-SPION Dacia Sandero 3. Primele imagini cu mașina camuflată

Carlos Tavares, CEO al Peugeot, va prelua conducerea efectivă a noii companii, în timp ce președintele Fiat Chrysler, John Elkann, își va asuma rolul de președinte. Peugeot va deține șase poziții în noul consiliu de administrație al companiei rezultate, Fiat Chrysler deținând restul de cinci.

Anterior, acțiunile companiei italo - americane Fiat Chrysler Automobiles (FCA) și ale grupului francez Peugeot SA (PSA) au crescut puternic pe burse după informațiile privind negocierea unei fuziuni, confirmate de cele două companii. 

FOTO Audi introduce în birouri roboții \ CITEȘTE ȘI FOTO Audi introduce în birouri roboții "myMate" pentru munca de rutină: completare de date, creare de rapoarte

Miercuri dimineața, Fiat Chrysler Automobiles și PSA Group au dat publicității comunicate cu un conținut identic, confirmând faptul că poartă negocieri pentru formarea unui grup global.  „Se derulează discuții orientate către crearea unuia din cele mai mari grupuri de mobilitate din lume”, au anunțat cele două companii.

Fiat a purtat recent discuții pentru o fuziune cu Renault, dar tranzacția nu s-a finalizat, la baza eșecului fiind statul francez, acționar important al constructorului francez, și Nissan Motor, partener al companiei.

După renunțarea la fuziunea cu Renault, președintele Fiat Chrysler, John Elkann, a declarat că producătorul auto caută o alternativă, în contextul investițiilor uriașe necesare pentru modele electrice, reducerea emisiilor și tehnologii pentru mașini autonome.

viewscnt
Afla mai multe despre
psa
peugeot
fiat
fiat chrsyler
fca
fuziune psa-fca
fuziune fiat
renault