Magistrală de gaz avariată. Pierderi importante de gaz

Magistrală de gaz avariată. Pierderi importante de gaz
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mai 2024

O magistrală de gaz a fost avariată în localitatea Mihăești, județul Vâlcea, și este posibil să fi fost lovită de un utilaj agricol. 20 de persoane din opt gospodării au fost evacuate ca măsură de precauție, în timp ce mai multe echipaje intervin la fața locului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

”Pompierii militari vâlceni au fost solicitați, cu puțin timp în urmă,  pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, ca urmare a avarierii unei conducte de gaze, în localitatea Mihăești. La locul evenimentului s-au deplasat de urgență forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea și Punctului de Lucru Bunești, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială CBRN”, a transmis ISU Vâlcea.

INFOGRAFICE Cooperativele agricole și-au dublat cota de piață în numai doi ani CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Cooperativele agricole și-au dublat cota de piață în numai doi ani

Sursa citată a precizat că forțele ISU ajunse la fața locului au constatat că sunt pierderi însemnate de gaze, fisura fiind la o conductă magistrală, scrie News.ro.

”A fost anunțat de urgență DISTRIGAZ. Echipajele operative au balizat zona și au realizat un perimetru de siguranță, urmând a se lua toate măsurile necesare pentru protecția populației din zona respectivă”, a mai transmis ISU Vâlcea.

Pentru a fi în afara oricărui pericol, pompierii militari au evacuat 20 de persoane din 8 gospodării, aflate în zona evenimentului.

Echipajul CBRN efectuează măsurători pentru a stabili riscul de explozie.

Cauza incidentului se cercetează. E posibil ca țeava să fi fost atinsă de un utilaj agricol.

viewscnt
Afla mai multe despre
magistrală
gaz