Marcel Ciolacu: Trebuie să revenim pe o piață de energie reglementată pe o perioadă limitată de timp

Marcel Ciolacu: Trebuie să revenim pe o piață de energie reglementată pe o perioadă limitată de timp
scris 18 oct 2022

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, este de părere că România ar trebui să revină la o piață de energie reglementată pe o perioadă de timp limitată. Ciolacu a precizat că statul nu compensează ticăloșia și a subliniat că dacă Guvernul nu intervenea în luna aprilor, inflația ajungea la 40 la sută.

Marcel Ciolacu a declarat că a avut loc o liberalizare haotică a pieței de energie, scrie News.ro.

Surpriză: Valoarea Hidroelectrica, revizuită în scădere pentru prima dată după mult timp CITEȘTE ȘI Surpriză: Valoarea Hidroelectrica, revizuită în scădere pentru prima dată după mult timp

”Eu și colegii mei am mers pe reglementare, fiindcă toată tâmpenia a pornit de la  liberalizare a prețurilor haotică. Nimeni nu s-a gândit. Mai mult, fiindcă am avut minte ca lumea, am și liberalizat și am și închis niște capacități de producție”, a declarat Ciolacu.

Liderul social- democrat a vorbit despre o piață a energiei reglementată. 

”În continuare, din punctul meu de vedere, trebuie să revenim pe o piață reglementată pe o perioadă limitată de timp. Am văzut și la berlin, cei mai mulți prim-miniștri social democrați au aceeași părere pentru  a uniformiza un pic lucrurile și a staționa piața. Ce greșeală s-a  făcut? Noi nu vorbim de compensare și plafonare ca să faci tu profit de o mie la sută. Statul nu îți compensează ticăloșia că tu ai speculat această liberalizare haotică și fără să ai  legislație secundară făcută. Eu îți compensez să nu intri  în faliment, să îți mențin media profitului din ultimii 5 ani, până să vină criza”, a subliniat Ciolacu la România TV

Marcel Ciolacu a mai spus că dacă nu s-ar fi intervenit în luna aprilie, acum inflația ajungea la 40 la sută.

”Dacă nu interveneam în aprilie cu ordonanța, proastă cum a fost, sărea inflația în aer, aveam inflație de 40 la sută. Cât de cât s-au ținut. Oricum, e predictibil că oamenii plătesc 0,68 pentru acel consum de până la 155. Este în acest moment, cel mai mic preț din Europa, compensat. Sper ca în 2-3 zile să venim cu soluții pe o perioadă predictibilă de minim 2 ani de zile”, a adăugat Marcel Ciolacu. 

viewscnt
Afla mai multe despre
marcel ciolacu
piata reglementata