Marea Britanie interzice vânzarea becurilor cu halogen

Marea Britanie interzice vânzarea becurilor cu halogen
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iun 2021

Marea Britanie va interzice vânzarea becurilor cu halogen, începând din luna septembrie, iar din 2023 urmează să fie interzisă și vânzarea tuburilor fluorescente, în cadrul procesului de tranziție energetică a acestei țări precum și pentru a favoriza becurile LED care consumă mai puțină electricitate, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Această interdicție, precum și trecerea la becurile LED, va evita emiterea a 1,26 milioane de tone de CO2 în fiecare an, adică echivalentul emisiilor a 500.000 de automobile, scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

În plus, decizia va permite britanicilor "să economisească 75 de lire sterline pe an în factura la electricitate", se arată într-un comunicat publicat miercuri de Ministerul britanic pentru Mediul de Afaceri. Becurile cu LED, care în prezent reprezintă două treimi din totalul becurilor vândute în prezent în Marea Britanie, "au o durată de viață de cinci ori mai mare decât cea a becurilor cu halogen iar la aceeași luminozitate utilizează cu 80% mai puțină energie", se mai arată în comunicatul citat.

Becurile cu halogen au început să fie retrase de pe piața din Marea Britanie din 2018. Guvernul de la Londra vrea ca becurile cu LED să reprezinte 80% din toate becurile vândute în această țară în anul 2030. Cu toate acestea, unele modele precum becurile cu halogen de tip R7 și tuburile fluorescente T5, vor beneficia totuși de o excepție.

Becurile cu halogen sunt deja interzise la vânzare în Uniunea Europeană.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Marea Britanie, gazda următorului summit privind schimbările climatice, COP26, s-a angajat să ajungă la neutralitatea emisiilor de carbon până în 2050.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
halogen