Marii exportatori de petrol se vor întâlni pe 20 martie pentru noi discuții privind plafonarea producției - ministru nigerian

Marii exportatori de petrol se vor întâlni pe 20 martie pentru noi discuții privind plafonarea producției - ministru nigerian
scris 3 mar 2016

Marii exportatori de petrol ai lumii se vor întâlni în Rusia pe 20 martie pentru noi discuții privind plafonarea producției mondiale, în încercarea de a stabiliza prețurile, a anunțat joi ministrul nigerian al Petrolului, Emmanuel Kachikwu, citat de Bloomberg.

Întâlnirea va determina o mișcare "dramatică" a prețurilor, a spus Kachikwu într-o conferință de presă.

Totodată, ministrul venezuelean al Petrolului, Eulogio del Pino, a afirmat că 15 state producătoare de petrol se vor întâlni "în curând" pentru discuții privind plafonarea producției și alte măsuri menite să sprijine evoluția prețurilor, potrivit agenției de presă PRIME.

Petrolul s-a apreciat, ajungând la nivelul înregistrat la începutul anului CITEȘTE ȘI Petrolul s-a apreciat, ajungând la nivelul înregistrat la începutul anului

Pe 16 februarie, Arabia Saudită, Rusia, Qatar și Venezuela s-au angajat să înghețe producția zilnică la nivelul din ianuarie, cu condiția ca și ceilalți mari exportatori de petrol să li se alăture.

"Atât Arabia Saudită, cât și Rusia și ceilalți participanți se reîntorc pentru noi discuții", a precizat Kachikwu, care a adăugat că producătorii vizează o revenire a cotațiilor petrolului spre pragul de 50 dolari/baril.

Cotațiile petrolului au trecut pe creștere în urma informațiilor, după ce în prima parte a zilei au înregistrat corecții ușoare. În jurul orei 18:25, petrolul Brent se tranzacționa la 37,24 dolari/baril, în urcare cu 0,9% față de referință, în timp ce petrolul WTI era cotat în creștere cu 1,4%, la 35,14 dolari/baril.

Oficialul nigerian nu a specificat dacă reprezentanții Iranului vor participa la reuniune. Anterior, Iranul și-a exprimat sprijinul pentru un acord care ar conduce la stabilizarea prețurilor pe piețele globale, însă s-a declarat împotriva unei înțelegeri care i-ar afecta planurile pentru majorarea producției zilnice la nivelurile dinaintea înăspririi sancțiunilor economice internaționale.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
productie
plafonare
exportatori
nigeria
rusia