MET Energy vrea să achiziționeze active ale CEZ România, în special parcul eolian

MET Energy vrea să achiziționeze active ale CEZ România, în special parcul eolian
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 dec 2019

Furnizorul de energie și gaze MET România Energy este interesat de achiziția de active ale CEZ România, în special a parcului eolian de la Fântânele-Cogealac, și a trimis o scrisoare neangajantă în acest sens către compania cehă, a declarat, joi, Petre Stroe, directorul general al MET, într-o întâlnire cu presa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Suntem interesați de activele CEZ, în special de parcul eolian. Am depus, ca multă lume, scrisoare neangajantă, dar sunt mulți pași de parcurs anul viitor. Vrem să facem o analiză a ceea ce înseamnă achiziția unui parc eolian deja construit sau unul cu tehnologie nouă, la care se poate adăuga o capacitate de cogenerare, pe gaz", a spus Stroe, potrivit Agerpres.

ANALIZĂ Preț la pompă schimbat pentru șoferi. Cât ar fi costat și cât vor costa carburanții de la 1 ianuarie CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Preț la pompă schimbat pentru șoferi. Cât ar fi costat și cât vor costa carburanții de la 1 ianuarie

Profit.ro a anunțat încă din luna mai că CEZ intenționează să-și vândă întreg business-ul din România, atât cel de distribuție și furnizare, concentrat în Oltenia, cât și cel de producție de energie, concentrat în Dobrogea.

Grupul ceh de energie și utilități CEZ a lansat oficial pe 9 septembrie procesul de vânzare a activelor pe care le deține în România, publicând și un anunț detaliat dedicat potențialilor investitori interesați, în Financial Times.

CEZ a intrat pe piața românească de energie în 2005, prin achiziția unui operator de distribuție de electricitate, iar "activele românești au generat de la început EBITDA pozitiv și contribuie în mod regulat la dividendele grupului CEZ".

Profitul net al grupului CEZ în România a scăzut cu peste 46% în primul semestru din 2019, la 481 milioane coroane (circa 19 milioane euro), veniturile operaționale crescând în schimb cu 24%, la 8,13 miliarde coroane (peste 315 milioane euro). Divizia românească de producție de energie a CEZ a obținut venituri superioare comparativ cu perioada similară a anului trecut, ca urmare a creșterii producției, grație în primul rând condițiilor meteo favorabile. Majorarea producției de energie a dus și la o alocare superioară de certificate verzi.

viewscnt
Afla mai multe despre
met energy
cez