Sursele regenerabile au depășit cărbunele în Germania

Sursele regenerabile au depășit cărbunele în Germania
scris 5 dec 2019

Germania a produs mai multă energie anul acesta din surse regenerabile decât din cărbune.

Energia produsă din surse regenerabile, precum vântul și soarele, a atins un nivel record în Germania în primele nouă luni ale anului, când a acoperit 42,9% din totalul energiei produse, scrie News.ro.

Față de anul anterior, când cele două surse de energie se aflau la egalitate, sursele regenerabile au crescut în 2019 cu 5 procente.

Decembrie vine cu ninsoare, viscol și ceață densă CITEȘTE ȘI Decembrie vine cu ninsoare, viscol și ceață densă

Statistica făcută de Centrul de Energie Solară din landul Baden-Wuerttemberg și de Asociația Federală a Energiei și a Apei arată că, datorită vânturilor puternice, în luna martie energia regenerabilă a atins un vârf de 52% din totalul energiei produse.

183 miliarde kilowați-oră de electricitate au fost generați cu ajutorul vântului și al soarelui. Comparativ, din cărbune au fost generați 125 miliarde kilowați-oră.

În studiu se arată că, “din cauza piedicilor puse de politicieni”, Germania ar putea să nu-și atingă obiectivele climatice.

Germania vrea ca, până în 2030, emisiile de gaze cu efect de seră să fie reduse cu 55% comparativ cu 1990.

Un alt obiectiv, reducerea acestor emisii cu 40% până în 2020, este deja ratat, conform cancelarului Merkel.

Recent, Germania a adoptat o lege prin care se scumpește călătoria cu avionul, concomitent cu ieftinirea transportului cu trenul, în scopul susținerii planului care prevede reducerea emisiilor de CO2 până în 2030.

viewscnt
Afla mai multe despre
sursele regenerabile
carbune