Prețurile petrolului au crescut cu peste 4%, înaintea reuniunii de joi a OPEC de la Viena

Prețurile petrolului au crescut cu peste 4%, înaintea reuniunii de joi a OPEC de la Viena
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 dec 2019

Prețurile petrolului au crescut miercuri cu peste 4%, în urma unei scăderi peste așteptări a stocurilor din Statele Unite și a speranțelor privind o reducere mai mare a producției de către OPEC, la o reuniune care începe joi, la Viena, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cotația petrolului WTI, de referință pe piața americană, a urcat cu 4,2%, la 58,43 de dolari pe baril, înregistrând a treia creștere consecutivă și cea mai bună evoluție din septembrie, scrie News.ro.

Liberalii se iau la trântă cu CE pentru doar 5 bani/l de carburanți. Parlamentul a votat un nivel al accizelor sub cel minim din UE CITEȘTE ȘI Liberalii se iau la trântă cu CE pentru doar 5 bani/l de carburanți. Parlamentul a votat un nivel al accizelor sub cel minim din UE

Prețul petrolului Brent, de referință la bursa din Londra, a crescut cu 3,8%, la 63,14 dolari pe baril.

Stocurile de petrol din Statele Unite au scăzut cu 4,9 miliarde de barili în săptămâna încheiată pe 29 noiembrie, a anunțat miercuri Administrația pentru Informații în Domeniul Energiei din SUA. Declinul este de trei ori mai mare comparativ cu cel de 1,4 milioane de barili anticipat de analiștii intervievați de FactSet.

Datele publicate miercuri de American Petroleum Institute arată o scădere a stocurilor de petrol cu 3,7 milioane de barili, față de estimările unui declin de 1,7 milioane de barili.

Prețurile petrolului sunt susținute și de așteptările pentru o reducere mai accentuată a producției de către OPEC și aliații săi.

Reuniunea bianuală a OPEC începe joi la Viena, iar cei 14 membri vor discuta următoarea fază a politicii lor referitoare la producția de petrol. Vineri va avea loc o întâlnire a membrilor OPEC cu aliații lor, între care Rusia, în cadrul OPEC+.

OPEC+ a redus producția cu 1,2 milioane de barili pe zi, de la începutul acestui an. Actualul acord este valabil până în martie 2020.

Înaintea reuniunii de joi, ministrul irakian al Petrolului, Thamer Ghadhban, a sugerat că statele membre ar putea să se îndrepte către o reducere mai accentuată a producției, cu încă 400.000 de barili pe zi.

Rebecca Babin, trader senior la CIBC Private Wealth Management, a spus că creșterea de miercuri a prețurilor le-a readus la nivelul de săptămâna trecută, înaintea vânzărilor provocate vineri de comentarii ale ministrului rus al Energiei, Alexandr Novak.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol opec