MET Group - creștere de 43% a volumelor de gaze tranzacționate

MET Group - creștere de 43% a volumelor de gaze tranzacționate
scris 7 mai 2021

MET Group, companie de energie cu sediul central în Elveția, fondată și condusă de un apropiat al premierului de la Budapesta, Viktor Orban, prezentă pe piața românească de energie prin MET România Energy SA, unul dintre cei mai importanți furnizori și traderi locali de energie electrică și gaze naturale, a raportat un volum total de 71 miliarde metri cubi (BCM) de gaze tranzacționate în 2020, cu 43% mai mult față de anul precedent. Veniturile consolidate ale grupului au atins 11,2 miliarde euro, în ciuda condițiilor dificile din piață. 

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

La finalul anului 2019 prețul gazelor naturale a scăzut și a rămas la un nivel scăzut pe parcursul anului 2020, consecință a reducerii activității economice în contextul pandemiei Covid-19. În ciuda acestui context dificil, veniturile consolidate ale MET Group au ajuns la 11,2 miliarde euro, la un nivel de profitabilitate constant.

Intensificarea activității de tranzacționare en-gross a dus la o creștere importantă a volumului de gaze naturale comercializat în 2020, până la 71 miliarde metri cubi (BCM), un avans de 43% față de anul precedent, când a fost înregistrat un volum total de 50 de miliarde de metri cubi (BCM).

Această performanță a compensat diminuarea volumelor de gaz și electricitate,  determinate de cerere, în cadrul diviziei  de Vânzări și Distribuție, majoritatea țărilor europene fiind afectate, mai ales în trimestrele 2 și 3. Divizia de Active Industriale a performat, de asemenea, peste așteptări, compania completându-și portofoliul de active în domeniul producției de energie din surse regenerabile.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

„Acesta este avantajul modelului de business integrat al MET Group: am putut obține performanțe  valorificând oportunitățile din anumite segmente, în condițiile în care divizia de Vânzări și Distribuție, spre exemplu, a traversat o perioadă cu multă presiune în 2020. Avem în continuare un potențial  important de dezvoltare pe piețele cheie de gaz și energie și rămânem dedicați tranziției  spre energie verde, cu obiective ambițioase pe segmentul producției de energie din surse regenerabile”, a declarat Benjamin Lakatos, CEO MET Group.

În România, activitatea MET Group a avut o evoluție similară, impactul asupra cererii de energie fiind parțial compensat de creșterea pe segmentul gazelor naturale.

„Am fost alături de clienții noștri într-o perioadă fără precedent căutând să le oferim soluții și să contribuim la revenirea activității lor. În același timp, ne-am consolidat poziția pe segmentul furnizării de gaze naturale, devenind unul dintre principalii furnizori privați din piață”, a declarat Florin Frunză, director general MET Romania Energy.

MET Group este o companie energetică integrată, cu activități pe piețele gazelor naturale și a energiei electrice, cu prezență prin subsidiare în 14 țări și pe 24 de piețe naționale de gaze. MET este deținut în procent de 80% de angajați din companie, 20% din acțiuni aparținând Keppel Corporation.

viewscnt
Afla mai multe despre
met group
gaze