MET Holding, prezent și în România, a cumpărat operațiunile de distribuție gaze ale Eni din Ungaria

MET Holding, prezent și în România, a cumpărat operațiunile de distribuție gaze ale Eni din Ungaria
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 dec 2017

Grupul energetic elvețian MET Holding, cu activități și în România, a semnat un acord pentru preluarea distribuitorului ungar de gaze naturale Tigaz, controlat de grupul italian Eni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tigaz, la care Eni deține o participație de 98,99%, este unul dintre cei mai mari distribuitori de gaze din Ungaria, operând 33.700 km de conducte, sau 48% din rețeaua națională de distribuție din țara vecină.

Potrivit acordului, MET va prelua și participațiile Eni la firmele de distribuție a gazelor Tigaz DSO și Turulgaz.

OMV Petrom a construit două stații noi de tratare a gazelor care vor procesa 7,5% din producția companiei din România CITEȘTE ȘI OMV Petrom a construit două stații noi de tratare a gazelor care vor procesa 7,5% din producția companiei din România

În urma tranzacției, care va fi finalizată în al doilea trimestru din 2018, Eni se retrage de pe piața gazelor naturale din Ungaria. Grupul italian a început procesul de exit în 2016, an în care a vândut operațiunile de marketing din sector.

MET este prezent în Ungaria din 2007, prin subsidiara MET Hungary și compania mixtă E2 Hungary, deținută împreună cu MOL și Magyar Telekom.

În România, holdingul activează prin intermediul MET România Energy Marketing (fosta Elcomex și apoi Repower Furnizare România), acoperind circa 5% din piața serviciilor de furnizare a energiei electrice.

În afară de Ungaria și România, MET Holding este prezent pe 13 alte piețe, printre care Serbia, Bulgaria, Spania, Rusia și Turcia. Cel mai mare acționar al holdingului, cu o participație de 40%, este grupul ungar MOL.

viewscnt
Afla mai multe despre
met holding
eni
tigaz
ungaria
gaze naturale
tranzactie