Enel construiește un parc fotovoltaic de 388 MW în Brazilia

Enel construiește un parc fotovoltaic de 388 MW în Brazilia
scris 19 dec 2017

Grupul energetic italian Enel, prin subsidiara sa braziliană de energie regenerabilă, Enel Green Power Brasil Participações (EGPB), a obținut dreptul de a semna contracte de furnizare a energiei electrice pe o perioadă de 20 de ani, în baza unui nou proiect fotovoltaic de 388 MW în Brazilia, în care va investi 355 milioane de dolari.

Compania a câștigat o licitație publică organizată de guvernul federal brazilian prin intermediul Autorității de Reglementare a Energiei, ANEEL. Contractele de furnizare menționate reprezintă 49% din capacitatea de 791 MW oferită în cadrul licitației, scrie News.ro.

"Cei 388 MW care ne-au fost acordați în cadrul licitației, reprezintă începutul unui nou val de investiții al Grupului nostru în Brazilia. Această victorie recentă, împreună cu celelalte succese notabile pe care le-am înregistrat în cursul anului 2017, subliniază poziția noastră clară de leader din punct de vedere financiar și tehnologic în sectorul energiei regenerabile la nivel mondial", a declarat Antonio Cammisecra, Directorul Enel Green Power.

Compania chineză Nio concurează Tesla cu un automobil la jumătate de preț față de Model X CITEȘTE ȘI Compania chineză Nio concurează Tesla cu un automobil la jumătate de preț față de Model X

Centrala solară São Gonçalo va fi susținută prin contracte de furnizare a energiei electrice semnate pe o perioadă de 20 de ani, care prevăd vânzarea unor cantități specifice de energie generată în cadrul noii centrale, către un grup de societăți de distribuție care operează pe piața reglementată braziliană.

São Gonçalo va fi construită în municipiul São Gonçalo do Gurguéia din statul Piauí. Se preconizează că centrala va deveni funcțională la începutul anului 2021 și va genera peste 850 GWh de energie regenerabilă anual.

În Brazilia, Grupul Enel, prin subsidiarele sale EGPB și Enel Brasil, deține o capacitate totală instalată de energie regenerabilă de aproximativ 2.660 MW, din care 670 MW reprezintă energie eoliană, 716 MW energie fotovoltaică și 1.270 MW hidroenergie, precum și172 MW energie eoliană și 103 MW energie solară aflate în prezent în faza de construcție.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
brazilia
parc fotovoltaic