Microsoft va ajunge până în 2030 să extragă dioxid de carbon din atmosferă

Microsoft va ajunge până în 2030 să extragă dioxid de carbon din atmosferă
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 ian 2020

Microsoft a anunțat joi că va ajunge până în 2030 să extragă dioxid de carbon din atmosferă, iar până în 2050 speră să fi captat suficient carbon pentru a compensa în totalitate emisiile produse vreodată de companie, alăturându-se altor companii mari de tehnologie care și-au stabilit ținte ambițioase pentru combaterea încălzirii globale, relatează Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Producătorul sistemului de operare Windows a explicat că va finanța programul cu o taxă internă pe carbon și că noul său fond pentru inovații în domeniul climei va investi 1 miliard de dolari în următorii patru ani în tehnologii noi pentru reducerea emisiilor de carbon, scrie News.ro.

ANALIZĂ PROFIT TV Maxime istorice pe Wall Street și volume în creștere la București CITEȘTE ȘI ANALIZĂ PROFIT TV Maxime istorice pe Wall Street și volume în creștere la București

Microsoft anticipează că va genera 16 milioane de tone de dioxid de carbon în 2020, inclusiv emisii indirecte din activități precum călătorii în interes de afaceri.

Apple

Producătorul de iPhone-uri a anunțat în martie anul trecut că și-a redus emisiile de dioxid de carbon cu 64% din 2011, prevenind astfel ca 2,8 milioane de tone de emisii de dioxid de carbon să intre în atmosferă.

Compania a mai anunțat tot atunci și-a dublat numărul furnizorilor care folosesc numai energie curată pentru producție și că până în 2020 este pe cale să adauge 4 gigawați de energie regenerabilă la energia utilizată de lanțul său de furnizori.

Unitățile Apple la nivel global, inclusiv magazinele, birourile și centrele de date din 43 de țări, utilizează numai energie regenerabilă.

Nuclearelectrica face primii pași pentru preluarea uzinei de procesare a uraniului de la Feldioara CITEȘTE ȘI Nuclearelectrica face primii pași pentru preluarea uzinei de procesare a uraniului de la Feldioara

Amazon

Directorul general al Amazon, Jeff Bezos, s-a angajat că până în 2040 gigantul de comerț electronic va deveni neutru din punctul de vedere al emisiilor de carbon și a anunțat că va cumpăra 100.000 de vehicule comerciale electrice de la start-up-ul Rivian.

Reducerea emisiilor este un obiectiv dificil pentru Amazon, care livrează circa 10 miliarde de produse pe an și are o rețea masivă de transport și de centre de date.

În septembrie, Bezos a spus că Amazon va ajunge în 2030 să folosească numai energie regenerabilă, în creștere de la 40%.

Alphabet

Google, divizie a grupului Alphabet, s-a angajat să ajungă la emisii zero ale livrărilor de hardware de consum până în 2020 și să includă plastic reciclat în toate produsele sale până în 2022.

În august anul trecut, Google a anunțat că emisiile de carbon legate de transporturi au scăzut cu 40% în 2018, comparativ cu 2017, prin folosirea mai mult a navelor maritime ecât a avioanelor pentru transportul de harware din fabrici.

În septembrie, compania a arătat că a redus emisiile de gaze cu efect de seră cu 3,7 milioane de tone, la 750.000 de tone de dioxid de carbon în 2018.

Facebook

Facebook a anunțat anul trecut că este hotărâtă să reducă în 2020 emisiile sale de gaze cu efect de seră cu 75% comparativ cu 2017 și să folosească în totalitate energie regenerabilă.

Începând din 2014, Facebook a redus emisiile de gaze cu efect de seră cu 23%.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
dioxid de carbon