Ministerul Energiei angajează în mare grabă, fără licitație, head-hunteri pentru recrutarea administratorilor la cei mai importanți producători de electricitate controlați de stat

Ministerul Energiei angajează în mare grabă, fără licitație, head-hunteri pentru recrutarea administratorilor la cei mai importanți producători de electricitate controlați de stat
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 10 aug 2017

Ministerul Energiei așteaptă până pe 18 august oferte de la firmele de head-hunting interesate să asiste instituția să-și recruteze reprezentanții în consiliile de administrație ale celor mai importanți producători de energie electrică controlați de statul român, Hidroelectrica și Nuclearelectrica.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, ministerul vrea să achiziționeze direct servicii de asistență pentru recrutarea a 6 poziții de membru în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica și a 6 poziții de membru în Consiliul de Administrție al Nuclearelectrica.

Jean-Claude Juncker este acuzat că a cheltuit 25.000 de euro pentru a închiria un avion privat de la Bruxelles la Roma CITEȘTE ȘI Jean-Claude Juncker este acuzat că a cheltuit 25.000 de euro pentru a închiria un avion privat de la Bruxelles la Roma

Fiecare dintre cele două contracte are valoarea estimată de 132.000 lei plus TVA, respectiv câte 157.080 lei cu tot cu TVA. Ministerul Energiei controlează 80% din capitalul Hidroelectrica și 82,5% din acțiunile Nuclearelectrica.

Acționarii Hidroelectrica i-au reales recent în Consiliul de Supraveghere, pe 3 august, pe aceiași membri provizorii, pentru încă patru luni, respectiv pe Ioana-Andreea Lambru, Radu-Spiridon Cojocaru, Karoly Borbely, Laurențiu-Dan Tudor, Horia-Marian Gâmbuțeanu, Andreea Negru-Ciobanu și Oana Truță, aceasta din urmă la propunerea Fondului Proprietatea.

Fondul Proprietatea, acționar minoritar al companiei, cu 20% din titluri, a solicitat recent convocarea unei AGA la care să fie revocate hotărârile din 5 iulie ale Consiliului de Supraveghere al societății, prin care a fost numit un nou directorat, dar și inițierea unei acțiuni în răspundere împotriva acelor administratori care au aprobat atunci numirea noilor membri ai directoratului, numire ilegală, în opinia FP.

O casă în care a copilărit Donald Trump poate fi închiriată pentru 777 de dolari pe noapte CITEȘTE ȘI O casă în care a copilărit Donald Trump poate fi închiriată pentru 777 de dolari pe noapte

De asemenea, Fondul a acuzat Ministerul Energiei că vrea să schimbe conținutul contractelor de mandat ale membrilor Consiliului de Supraveghere al societății pentru a permite numirea ca membri în Consiliu a două persoane cu funcții de conducere la companii energetice concurente. Ministerul a respins acuzațiile.

FP s-a declarat nemulțumită de membrii CS  provizorii impuși de Ministerul Energiei încă de la data numirii lor, în aprilie.

De asemenea, acționarii Nuclearelectrica au fost convocați într-o AGA programată pentru 24 august, la care vor fi numiți și administratorii provizorii ai companiei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
nuclearelectrica
manageri privati
management privat
guvernanta corporativa a companiilor de stat
consiliul de supraveghere
consiliul de administratie
ministerul energiei