Ministerul Energiei solicită înlocuirea lui Sevil Shhaideh în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom

Ministerul Energiei solicită înlocuirea lui Sevil Shhaideh în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom
scris 10 ian 2020

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri solicită revocarea fostului premier Sevil Shhaideh din funcția de membru în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, potrivit unui convocator al Adunării Generale a Acționarilor, transmis, vineri, Bursei de Valori București.

"Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, în numele statului român, în calitate de acționar care deține un număr de 11.690.694.418 acțiuni, reprezentând 20,6389% din capitalul social al OMV Petrom (...) solicită Directoratului convocarea adunării generale ordinare a acționarilor, pentru dezbaterea și aprobarea următoarelor subiecte: 1. Revocarea doamnei Sevil Shhaideh din calitatea de membru în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom", se arată în convocator.

Pe punctul doi al ordinii de zi se află alegerea unui nou membru în Consiliul de Supraveghere al companiei, fără însă a fi precizat vreun nume, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Majorarea alocațiilor - amânată ”cel mai probabil”, până când vor exista bani la buget. Cel mai optimist termen: in iulie, după rectificare CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Majorarea alocațiilor - amânată ”cel mai probabil”, până când vor exista bani la buget. Cel mai optimist termen: in iulie, după rectificare

Totodată, acționarii vor stabili și durata mandatului noului membru. Ministerul propune ca aceasta să fie durata rămasă neexecutată din mandatul predecesorului, respectiv 28 aprilie 2021.

Sevil Shhaideh fusese numită membru în Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, membru al Comitetului de Audit și membru al Comitetului Prezidențial și de Nominalizare ale companiei, în octombrie 2017, ca urmare a renunțării lui Mihai Busuioc la mandatul în aceste funcții.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom
ministerul energiei
sevil shhaideh