Miniștrii Energiei din Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită critică un proiect de lege din Senatul SUA, afirmând că ar putea urca prețul petrolului cu până la 300%

Miniștrii Energiei din Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită critică un proiect de lege din Senatul SUA, afirmând că ar putea urca prețul petrolului cu până la 300%
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mai 2022

Miniștrii Energiei din Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită critică un proiect de lege din Senatul SUA cunoscut sub numele de NOPEC, care are rolul să reglementeze producția OPEC, afirmând că ar putea crea haos și să urce prețul petrolului cu până la 300%, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul Energiei din Emiratele Arabe Unite, Suhail Al Mazrouei, a declarat marți că OPEC a fost criticată în mod nedrept pentru criza energetică și că intențiile parlamentarilor americani de a perturba sistemul de producție stabilit ar putea duce la creșterea prețului petrolului cu până la 300%, scrie News.ro.

CONFIRMARE Planul Guvernului pentru a combate \ CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Planul Guvernului pentru a combate "specula" - În situații de criză, listă cu produse de risc speculativ. Prețurile nejustificat de mari, limitarea producției sau stocarea produselor - amendate cu 1% din cifra de afaceri

”Dacă împiedicați acest sistem, trebuie să fiți atenți la ceea ce cereți, pentru că având o piață haotică veți vedea... o creștere de 200% sau 300% a prețurilor, pe care lumea nu le poate suporta”, a spus Al Mazrouei pentru CNBC, la Congresul Mondial al Utilităților din Abu Dhabi.

Un comitet din SenatulSUA a adoptat joi un nou proiect de lege bipartizan numit Nu cartelurilor în producția și exportul de petrol (NOPEC), cu o majoritate de 17-4, marcând un pas semnificativ înainte al propunerii vechi de zeci de ani.

Proiectul de lege, care urmărește să protejeze consumatorii și companiile din SUA de creșterile anticipate ale prețurilor energiei, ar expăune OPEC proceselor antitrust pentru orchestrarea reducerilor de aprovizionare care ridică prețurile globale ale țițeiului.

Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege ar trebui să fie adoptat de plenul Senatului și al Camerei Reprezentanților, înainte de a fi semnată de președintele SUA.

OPEC și partenerii săi s-au confruntat cu presiuni din partea țărilor consumatoare, inclusiv SUA și Japonia, pentru că nu produc mai mult țiței pe fondul creșterii prețurilor și al inflației în creștere.

Marți, petrolul Brent a fost tranzacționat la aproximativ 102 dolari pe baril.

Al Mazrouei a recunoscut că unii membri nu-și ating cotele de producție, dar a adăugat că alianța își face partea pentru a satisface cererea globală, pe fondul presiunilor geopolitice în curs, și anume războiul din Ucraina.

”Noi, OPEC+, nu putem compensa întreaga cerere de 100% din lume. Cât producem, aceasta este partea noastră. Și, de fapt, aș paria că facem mult mai mult”, a spus el.

Proudcția alianțaei OPEC+, formată din 23 de țări, a scăzut sub cotele sale cu 2,59 milioane de barili pe zi, în aprilie, potrivit celui mai recent sondaj OPEC+, realizat de S&P Global Commodity Insights.

Ministrul saudit al Energiei, prințul Abdulaziz bin Salman, a spus că membrii OPEC și cei din afara OPEC ar trebui să colaboreze pentru a aborda criza energetică în curs.

”Sunt foarte îngrijorat de sistemul energetic holistic existent astăzi”, a spus el întrebat despre proiectul de lege NOPEC.

”Lumea trebuie să lucreze colectiv, responsabil, cuprinzător pentru a ne aproviziona și a salva economia mondială”, a adăugat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
sua
arabia saudita