Ministrul Energiei anunță că după martie 2022 "vom avea cu certitudine o scădere a prețului gazului natural" și "un ușor declin" al tarifului energiei electrice

Ministrul Energiei anunță că după martie 2022 "vom avea cu certitudine o scădere a prețului gazului natural" și "un ușor declin" al tarifului energiei electrice
scris 12 nov 2021

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunță că începând cu luna aprilie a anului viitor se prefigurează o reducere "abruptă" a tarifului la gaze naturale, dar și un "ușor declin" al tarifului la energia electrică. El afirmă că, în luna ianuarie, în contextul în care schema de sprijin pentru plata facturilor se aplică doar până la 31 martie, autoritățile vor analiza situația pentru a stabili care sunt tendințele prețurilor și ce măsuri trebuie luate, pentru că nu pot "lăsa descoperite nici populația, nici companiile".

"Deja gazul natural se vinde pentru trimestrul doi, trimestrul trei și trimestrul patru (ale anului 2022 - n.r.) la jumătate din prețul cu care se vinde în momentul de față, în această iarnă. Adică vom avea cu certitudine o scădere a prețului gazului natural. Adică prețul gazului natural va fi deja sub prețul acesta compensat, sau la nivelul acestui preț compensat, iar la energie electrică nu ne așteptăm la scădere abruptă, dar la energie electrică ne așteptăm ca prețul pieței cel mai mare să nu mai fie dat de energia electrică produsă de gaze naturale, ci să fie dat de cea produsă de cărbune, care are o componentă a certificatului de CO2. Deci ne așteptăm și la energia electrică să fie un ușor declin, nu o scădere foarte mare, dar o ușoară corecție și la energia electrică”, a declarat ministrul Energiei la Realitatea Plus.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

Popescu a menționat că în luna ianuarie a anului viitor autoritățile vor face o analiză a modului în care a fost aplicată legislația privind ajutorul dat consumatorilor și trendul prețurilor la energie și gaz natural și vor stabili ce măsuri pot fi luate și pentru luna aprilie "dacă tendința de prețuri se va menține”, el susținând că autoritățile nu pot "lăsa descoperite nici populația, nici companiile”, scrie News.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul energiei
virgil popescu
gaze naturale