MOL a finalizat și preluarea benzinăriilor Agip din Ungaria, după operațiunea similară din România

MOL a finalizat și preluarea benzinăriilor Agip din Ungaria, după operațiunea similară din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 aug 2016

Grupul petrolier ungar MOL, al patrulea distribuitor de carburanți din România, a finalizat preluarea afacerea italienilor de la Eni din Ungaria, unde operează 173 de benzinării sub marca Agip, precum și operațiunile en gros ale companiei, după ce anul trecut a finalizat achiziția rețelei Agip din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tranzacția din Ungaria nu include și activitățile Eni de vânzare en gros de lubrifianți. În urma tranzacției, rețeaua MOL a depășit 2.000 de benzinării în zece țări din Europa Centrală și de Est, a anunțat luni grupul.

În februarie anul trecut, MOL a finalizat achiziția a 42 de benzinării Agip în România. În total, grupul ungar MOL a cumpărat de la compania petrolieră italiană Eni 208 benzinării din România, Cehia și Slovacia, scrie News.ro.

În Ungaria, MOL va ajunge la o rețea de peste 500 de benzinării ca urmare a tranzacției.

“Noile stații majorează amprenta Grupului MOL pe o piață cheie și extind accesul către clienți, întrucât benzinăriile ocupă amplasamente premium în Budapesta și pe autostrăzi”, spun reprezentanții grupului.

În ultimii doi ani, Grupul MOL a achiziționat aproximativ 450 de stații din Europa Centrală și de Est, astfel că rețeaua sa a depășit 2.000 de unități.

în 2015, Grupul MOL a finalizat achiziția operațiunilor de retail ale Eni în România, Cehia și Slovacia și a preluat, de asemenea, activitățile Lukoil în Republica Cehă. Cel mai recent, în iunie 2016, a fost finalizată preluarea operațiunilor Eni în Slovenia.

Guvernul schimbă de azi regulile pentru nunți și botezuri și lasă organizatorii să încaseze mai mulți bani din dar CITEȘTE ȘI Guvernul schimbă de azi regulile pentru nunți și botezuri și lasă organizatorii să încaseze mai mulți bani din dar

Ca rezultat al acestor tranzacții, MOL și-a consolidat poziția de lider de piață în Ungaria și Slovacia, a ajuns să dețină a doua cea mai mare rețea din Republica Cehă și a treia poziție pe piața de retail din România în funcție de volumul vânzărilor.

MOL are o rețea de peste 200 de benzinării în România. Vânzările MOL de carburanți, GPL și lubrifianți de pe piața românească au crescut anul trecut cu 17% comparativ cu anul precedent, până la 586.000 de tone, în special ca urmare a extinderii rețelei de benzinării.

viewscnt
Afla mai multe despre
mol
agip