Morega: Propunerea de numire în CA E.ON nu constituie un impediment nici de ordin legal și nici moral, deoarece nu am comis infracțiuni și am fost reabilitat de ICCJ

Morega: Propunerea de numire în CA E.ON nu constituie un impediment nici de ordin legal și nici moral, deoarece nu am comis infracțiuni și am fost reabilitat de ICCJ

Dan Ilie Morega Sursă foto: Facebook

Profit.ro
Profit.ro
scris 16 sep 2017

Fostul politician PDSR, ApR, PRM, PNL și UNPR Dan Ilie Morega, propus de Ministerul Energiei, alături de alte persoane, pentru poziția de reprezentant al statului în Consiliul de Administrație al companiei E.ON Gaz Furnizare, transmite că propunerea nu constituie un impediment nici de ordin legal și nici moral, deoarece nu a comis infracțiuni de corupție, furt al banului public, evaziune fiscală etc, fiind reabilitat de drept din martie 2016, prin sentință judecătorească emisă de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Morega mai susține că decizia de condamnare a sa se datorează unui dosar politic și se referă în acest sens la un procuror la adresa căruia formulează o serie de acuzații, precizând totodată că decizia de condamnare a fost una nefirească, pentru instigare la abuz, respectiv intervenție a sa la Serviciul de Gospodărire a Apelor(SGA) Gorj, instituție care trebuia să reexamineze amenda primită incorect de către Primăria Baia de Fier, ce urma să fie plătită din bugetul local al statului, la bugetul național, adică pasată dintr-un buzunar în altul.

"Am suportat, de asemenea, în mod ilegal, consecințele faptului că, într-o ședință de partid, întrunită statutar, le-am solicitat membrilor prezenți să-și achite cotizațiile la PNL, stabilite prin hotărâre a BPJ, conform statutului partidului. Ambele fapte au fost reținute în mod incorect și ilegal, drept primire de foloase necuvenit pentru altul, adică pentru partid, foloasele fiind de fapt cotizațiile legale constatate și verificate întocmai și de Curtea de Conturi organismul în cauză negăsind nicio abatare, la momentul controlului, precizându-se în actul emis la finalul verificării chiar că PNL Gorj nu a încălcat nicio lege sau alt act normativ. Consider astfel, că, potrivit legii, propunerea de numire a mea în CA-ul E.ON nu constituie un impediment nici de ordin legal și nici moral, eu necomițând infracțiuni de corupție, furt al banului public, evaziune fiscală etc. Experiența mea profesională, consider chiar că ar fi de folos acestui organism de conducere al E.ON Gaz Furnizare", mai transmite Morega.

Dan Ilie Morega, în vârstă de 71 de ani, este fost deputat, prefect și subprefect de Gorj. De-a lungul carierei sale, a trecut pe la PDSR (actualul PSD), ApR (Alianța pentru România, partid înființat în 1997 de actualul ministru de Externe Theodor Meleșcanu, absorbit în 2002 de PNL), PRM, PNL și UNPR. Anul trecut, presa locală din Gorj specula despre posibilitatea înscrierii lui Morega în organizația județeană a ALDE, partid din care face parte și ministrul Energiei, Toma Petcu.

În 2011, pe când era deputat UNPR, Morega a fost condamnat definitiv de către Înalta Curte de Casație și Justiție la 3 ani de închisoare cu suspendare și confiscarea a 200.000 lei din avere cu acuzația că, în 2007, când era lider al organizației PNL Gorj, ar fi solicitat diverse sume de bani unor șefi de instituții din județ pentru a-și folosi influența în partid în scopul de a-i menține pe posturile de directori.

În același an, în alt dosar, Morega a fost achitat, alături de fostul ministru liberal al Muncii Paul Păcuraru, după ce a fost acuzat că i-ar fi promis lui Păcuraru că, din poziția de membru AGA la Complexul Energetic Rovinari, îl va sprijini pe fiul acestuia să obțină contracte de achiziție publică în domeniul formării profesionale la Complexurile Rovinari și Turceni și la Societatea Națională a Lignitului Oltenia, cu condiția ca ministrul să numească în funcția de inspector șef la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj o persoană indicată de Morega.

În prezent, Morega conduce un ONG în Târgu Jiu, numit Institutul de Analiză și Investigații Publice și Politice și, în această calitate, este citat adesea ca analist în unele publicații locale. În plus, este vicerector la o instituție de învățământ superior din Chișinău, Universitatea Liberă Internațională din Moldova.

Pe 19 septembrie, AGA de la E.ON Energie îi va numi și pe administratorii noii companii care va prelua activitățile locale ale E.ON de furnizare de gaze naturale pentru populație, E.ON Gaz Furnizare. Statul român are dreptul să numească 3 dintre cei 7 membri ai Consiliului de Administrație. Astfel, Ministerul Energiei i-a propus pentru această poziție pe Dan Ilie Morega, Luiza Marian și Ioan Lazăr.

viewscnt
Afla mai multe despre
e.on
e.on energie
e.on gaz furnizare
gaze naturale
consumatori casnici
pret gaze naturale
scumpire gaze naturale
dan ilie morega
alde
ministerul energiei
calin popescu tariceanu