Moscova vrea ca India să-și crească investițiile în sectorul petrolului și gazelor din Rusia

Moscova vrea ca India să-și crească investițiile în sectorul petrolului și gazelor din Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mar 2022

Moscova a îndemnat India să-și mărească investițiile în sectorul petrolului și gazelor din Rusia și este dornică să extindă rețelele de vânzări ale companiilor ruse în a treia mare economie din Asia. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Economia Rusiei se confruntă cu cea mai profundă criză de la prăbușirea Uniunii Sovietice din 1991, ca urmare a sancțiunilor dure impuse în urma invadării Ucrainei de către Moscova.

Unii aliați occidentali au încurajat India să condamne acțiunile Rusiei în Ucraina, după ce New Delhi s-a abținut de la votul împotriva Moscovei, un furnizor de arme de lungă durată, la Națiunile Unite, relatează News.ro.

Ministrul Agriculturii: S-a iscat o mare isterie legată de faptul că România nu va mai avea ulei. Avem stocuri până la noua recoltă CITEȘTE ȘI Ministrul Agriculturii: S-a iscat o mare isterie legată de faptul că România nu va mai avea ulei. Avem stocuri până la noua recoltă

”Exporturile de petrol și produse petroliere ale Rusiei către India s-au apropiat de 1 miliard de dolari și există oportunități clare de a crește această cifră”, a declarat viceprim-ministrul Rusiei, Alexandr Novak, potrivit unui comunicat transmis vineri seara de ambasada Rusiei în India.

”Suntem interesați să atragem în continuare investiții indiene în sectorul petrolului și gazelor din Rusia și să extindem rețelele de vânzări ale companiilor ruse în India”, a declarat Novak ministrului indian al petrolului și gazelor naturale, Hardeep Singh Puri.

Statele Unite au interzis săptămâna aceasta importurile de petrol rusesc, iar Marea Britanie a declarat că le va elimina treptat până la sfârșitul anului, decizii care se așteaptă să perturbe și mai mult piața mondială a energiei, unde Rusia este al doilea mare exportator de țiței.

ULTIMA ORĂ Uzina Dacia, afectată de războiul din Ucraina. Producția de cutii de viteze se oprește mai multe zile CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Uzina Dacia, afectată de războiul din Ucraina. Producția de cutii de viteze se oprește mai multe zile

Companiile de stat indiene dețin participații în zăcăminte rusești de petrol și gaze, în timp ce companii rusești, inclusiv Rosneft, dețin un pachet majoritar de acțiuni la rafinăria indiană Nayara Energy.

Unele companii indiene cumpără și petrol rusesc.

Rusia se așteaptă ca ambele țări să continue cooperarea în domeniul energiei nucleare civile, inclusiv construirea de noi unități la o centrală nucleară din orașul Kudankulam din sudul Indiei, a spus Novak.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
india
petrol
gaze
investitie