Nețoiu își face parc fotovoltaic pe un teren al unei companii agricole deținută 50% de o firmă la care asociați principali sunt soțul Olguței Vasilescu și un fost primar PSD de Dolj, naș de căsnicie Manda-Vasilescu

Nețoiu își face parc fotovoltaic pe un teren al unei companii agricole deținută 50% de o firmă la care asociați principali sunt soțul Olguței Vasilescu și un fost primar PSD de Dolj, naș de căsnicie Manda-Vasilescu

Plajă pe malul Dunării, comuna Cetate, județul Dolj. Sursă foto: pagina Facebook Summer Time Cetate

Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 11 apr 2023

O firmă controlată și condusă de omul de afaceri Gheorghe Nețoiu, fost deputat PP-DD și UNPR, precum și ex-acționar la echipele de fotbal Universitatea Craiova și Dinamo București, dezvoltă un parc fotovoltaic în extravilanul comunei Cetate din județul Dolj, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Parcul fotovoltaic este gândit să aibă o putere instalată de 40 MW. Proiectul include și construirea unei stații de transformare noi de 20/110 kV.

Termenul estimat de finalizare și punere în funcțiune a noii capacități de producție de energie regenerabilă este finalul anului 2026.

TABEL O nouă scumpire a benzinei în toate stațiile din capitală CITEȘTE ȘI TABEL O nouă scumpire a benzinei în toate stațiile din capitală

Valoarea totală a investiției este estimată la 43 milioane euro.

Terenul din extravilanul comunei Cetate pe care va fi construit parcul fotovoltaic, în suprafață de circa 40 de hectare, aparține companiei de producție și logistică de cereale East Way Spedition SRL, Seara la Cetate SRL a lui Nețoiu având drept de superficie pe 25 de ani. Asociații East Way Spedition sunt Roso Agriculture SRL (50% din capital), Natalia Nețoiu (40%) și Starimoob Invest SRL (10%), conform termene.ro.

Patiserii vor scoate pe piață aproximativ 6 milioane de cozonaci în perioada Sărbătorilor Pascale CITEȘTE ȘI Patiserii vor scoate pe piață aproximativ 6 milioane de cozonaci în perioada Sărbătorilor Pascale

Cei mai mari acționari ai Roso Agriculture sunt europarlamentarul PSD Claudiu Manda, soțul primarului social-democrat al Craiovei, Olguța Vasilescu (30%), și administratorul public al comunei doljene Ișalnița, Ovidiu Flori, fost primar al localității, de asemenea politician PSD, dar și naș de căsnicie al cuplului Manda-Vasilescu (30%).

Administratorii East Way Spedition, firma care are în proprietate terenul pe care va fi amplasat parcul fotovoltaic, sunt Gheorghe Nețoiu și Dan Manda, unul dintre frații lui Claudiu Manda. 

EXCLUSIV BNR i-a dat aviz negativ lui Septimiu Postelnicu pentru funcția de CEO UniCredit România. Feza Tan, președinte interimar după plecarea lui Răsvan Radu CITEȘTE ȘI EXCLUSIV BNR i-a dat aviz negativ lui Septimiu Postelnicu pentru funcția de CEO UniCredit România. Feza Tan, președinte interimar după plecarea lui Răsvan Radu

Până în vara lui 2018, familia Nețoiu controla integral East Way Spedition. Atunci, în acționariat a intrat Violeta Călin, sora fostului proprietar al clubului Dinamo București, Cristian Borcea. Aceasta a preluat 50% din capital la un preț de 4,5 milioane euro, potrivit termene.ro, iar Natalia Nețoiu a rămas cu restul de 50%. Ulterior, în ianuarie anul trecut, Violeta Călin și-a cedat întreaga participație firmei Roso Agriculture (cu Claudiu Manda și Ovidiu Flori asociați principali), contra sumei de 8,15 milioane euro, iar Natalia Nețoiu a vândut 10% către Starimoob Invest pe 1,5 milioane euro.

După cum a relatat Profit.ro, anul trecut, East Way Spedition a cumpărat o suprafață de peste 33 de hectare de teren agricol, cu 6.800 euro/hectar, de la Alexandru și Radu Cameniță, una dintre cele mai mari tranzacții de profil din S1 2022. Compania a terminat anul 2021 cu profit net de 9,3 milioane lei, la venituri totale de peste 30 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
gheorghe nețoiu
claudiu manda
olguța vasilescu
gheorghe nețoiu psd
gheorghe nețoiu parc fotovoltaic
parc fotovoltaic dolj