Nofar cumpără panouri solare de la cel mai mare producător din lume, pentru România

Nofar cumpără panouri solare de la cel mai mare producător din lume, pentru România
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 dec 2023

Dezvoltatorul israelian de surse regenerabile Nofar Energy a încheiat un acord de 76,6 milioane euro (84,4 milioane dolari) pentru a cumpăra panouri solare de la compania chineză LONGi Solar, pentru proiecte în România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Contractul este pentru o capacitate de generare a energiei de 576 MW.

LONGi va fi responsabil pentru întregul proces de livrare, de la fabricație până la sosirea panourilor la fața locului, anunță compania israeliană.

Grecii de la PPC, care au achiziționat operațiunile Enel din România, au cumpărat un parc eolian de 216 MW în zona offshore a orașului Alexandroupolis CITEȘTE ȘI Grecii de la PPC, care au achiziționat operațiunile Enel din România, au cumpărat un parc eolian de 216 MW în zona offshore a orașului Alexandroupolis

În România, portofoliul Nofar include un total de circa 800 MW de active de energie regenerabilă, atât deja conectate la rețea, cât și în construcție.

La începutul anului 2023, Nofar a dezvăluit un plan de construire a unui portofoliu de 1,5 GW de scheme eoliene și solare în România până în 2023.

Luna trecută, compania, împreună cu partenerul său Econergy Renewable Energy, au inaugurat parcul solar de 154 MW Rătești în judetul Arges, care a fost descris ca fiind cel mai mare complex fotovoltaic (PV) din sud-estul Europei.

În toamna anului trecut, Profit.ro a anunțat că LONGi, cel mai mare producător de panouri solare din lume, va avea un birou la București, recrutându-l pentru conducere pe Mirel Jarnea, expert in tehnologii sustenabile si solutii de eficienta energetica pentru afaceri.

Jarnea, cu o experiență de aproape cinci ani in managementul Enel X și peste un deceniu în poziții de management în industria iluminatului, la companii precum Philips și GreenTek, va prelua funcția de Business Development Manager, negociind vânzările regionale.

Credit Suisse, zguduită de scandaluri repetate, trece la concedieri, mii de angajați vor pleca CITEȘTE ȘI Credit Suisse, zguduită de scandaluri repetate, trece la concedieri, mii de angajați vor pleca

LONGi și-a sporit considerabil prezența în Europa in ultimii patru ani.

Fondată în 2000, LONGi are sediul în China.

viewscnt
Afla mai multe despre
longi
enel