FOTO Portland Trust a vândut cel mai mare parc fotovoltaic în dezvoltare din România

FOTO Portland Trust a vândut cel mai mare parc fotovoltaic în dezvoltare din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 dec 2023

Dezvoltatorul imobiliar Portland Trust, implicat și în afaceri cu energie, care anul trecut a vândut complexul de afaceri Expo Business Park din București pentru 117 milioane euro, prin ceea ce a reprezentat a treia tranzacție ca valoare din 2022, a vândut acum cel mai mare parc de panouri fotovoltaice în dezvoltare din România, cu o capacitate de producție autorizată de peste 153 MW și o suprafață totală estimată de peste 290 hectare, către compania israelienă Nofar Energy. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Parcul fotovoltaic dezvoltat de Portland Trust la Corbii Mari, în județul Dâmbovița, are o putere instalată de 255 de MW, o scalare semnificativă față de parcul de la Rătești, primul din proiectele regenerabile ale Portland Trust, care are o putere de 153 MW și o suprafață de 165 hectare.

În 2021, Portland a vândut acest parc de panouri fotovoltaice din Rătești, tot către companiile israeliene Econergy și Nofar Energy., fiind pus în funcțiune recent.

DECIZIE România se angajează să stocheze gaze, țiței și produse petroliere pentru a aproviziona Republica Moldova în caz de criză CITEȘTE ȘI DECIZIE România se angajează să stocheze gaze, țiței și produse petroliere pentru a aproviziona Republica Moldova în caz de criză

Proiectul de la Corbii Mari a fost aprobat în 2023 și începând cu 2024 va injecta 362 GWh pe an energie regenerabilă în rețeaua electrică. Acest proiect va putea furniza energie pentru aproximativ 160.000 de gospodării și va reduce amprenta de carbon cu peste 200.000 de tone.

Nofar Energy, companie publică, fondată în 2011, și-a lansat, în 2020, IPO pe bursa de la Tel Aviv, la o valoare care a poziționat-o ca a treia cea mai mare companie de energie regenerabilă din Israel, din punct de vedere al valorii pieței.

FOTO Căldură și apă caldă pentru bucureșteni: se pregătește închirierea de centrale provizorii modulare de 70 MW pentru ca termoficarea Capitalei să treacă cu bine iarna CITEȘTE ȘI FOTO Căldură și apă caldă pentru bucureșteni: se pregătește închirierea de centrale provizorii modulare de 70 MW pentru ca termoficarea Capitalei să treacă cu bine iarna

Nofar Energy este o companie specializată pe dezvoltarea și operarea de instalații de producție și stocare a energiei fotovoltaice și eoliene,  cu activitate în Spania, Italia, Israel, Polonia, Marea Britanie și SUA.

La începutul anului, Nofar Energy a mai adăugat 73 MWp în portofoliu său din România, estimat la 600 MWp la finele anului 2022, preluând un proiect fotovoltaic în Slobozia.

FOTO Portland Trust a vândut cel mai mare parc fotovoltaic în dezvoltare din România

Portland Trust Renewables 1 SRL face parte din grupul Portland Trust, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari din Europa Centrală și de Est, fondat și condus de omul de afaceri britanic Robert Neale.

Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni CITEȘTE ȘI Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni

Profit.ro a anunțat anterior că și compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a analizat preluarea acestei afaceri.

FOTO Portland Trust a vândut cel mai mare parc fotovoltaic în dezvoltare din România

viewscnt
Afla mai multe despre
portland trust
parc fotovoltaic