Nuclearelectrica și-a înființat o filială pentru prelucrarea combustibililor nucleari

Nuclearelectrica și-a înființat o filială pentru prelucrarea combustibililor nucleari
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 sep 2021

Nuclearelectrica, compania care operează Centrala Nucleară din Cernavodă, și-a înființat o filială pentru prelucrarea combustibililor nucleari, Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara, în urma încheierii contractului de vânzare-cumpărare a unor active de la Sucursala Feldioara a Companiei Naționale a Uraniului (CNU).

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

"Societatea Națională Nuclearelectrica informează acționarii și investitorii că în data de 24.09.2021 a fost înființată filiala SNN, Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara SRL, număr de ordine în Registrul Comerțului J8/2729/2021, CUI 44958790. Ca urmare a încheierii între SN Nuclearelectrica SA (SNN) și Compania Națională a Uraniului (CNU) a contractului de vânzare-cumpărare a unor active din cadrul liniei de procesare a concentratului de uraniu de la Sucursala Feldioara a CNU, în data de 18.03.2021, prin Hotărârea AGA nr. 4/05.04.2021, a fost aprobată înființarea unei filiale integral deținute de SNN, în calitate de asociat unic, filială care va avea ca principal obiect de activitate Prelucrarea Combustibililor Nucleari", anunță compania.

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

Nuclearelectrica a anunțat în martie că a semnat contractul pentru a cumpăra active ale uzinei de procesare a uraniului de la Feldioara, aparținând Companiei Naționale a Uraniului. Compania vrea să integreze ciclul de fabricație a combustibilului nuclear tip CANDU și va achiziționa terenuri, clădiri, construcții speciale, instalații, utilaje și echipamente, mai puțin activitatea de minerit, scrie News.ro.

De asemenea, în baza Hotărârii AGEA nr. 10/11 august 2021 a fost aprobat Actul Constitutiv al Filialei SNN Feldioara.

"SNN urmărește prin investițiile sale să își asigure infrastructura necesară pentru procesarea în condiții optime a materiei prime, să mențină și să consolideze ciclul integrat de combustibil care să sprijine proiectele de investiții ale companiei pe termen lung, acestea fiind aspecte care conferă companiei un avantaj competitiv și o abordare integrată a producției de energie nucleară", precizează compania.

Cele două unități de la Cernavodă asigură aproape 20% din producția totală de electricitate a țării.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

Nuclearelectrica a realizat în prima parte a anului un profit net de 385,4 milioane de lei, în creștere cu 12,3% față de perioada similară a anului anterior. Veniturile din exploatare au urcat cu aproape 17%, la 1,38 miliarde lei.

Producția de energie realizată a fost de 4.890 GWh, în scădere cu 11,1% față de aceeași perioadă a anului trecut (5.499 GWh).

viewscnt
Afla mai multe despre
nuclearelectrica
combustibili nucleari