Antreprenorul de origine turcă Omer Susli, cu afaceri în multiple domenii de activitate, de la producție industrială la imobiliare, turism, comerț și retail, fost proprietar al rețelei de magazine de bricolaj Praktiker, pregătește, prin două firme pe care le controlează, un proiect de centrală electrică eoliană și unul de parc fotovoltaic în ″paradisul″ vântului și soarelui din Dobrogea, relevă date analizate de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Omer Susli și-a înființat anul trecut 2 firme cu profil energetic, după cum a relatat Profit.ro. Ele sunt administrate de Ioana-Diana Turcu, care deține această funcție la cele mai multe dintre firmele din grupul lui Susli.
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
Acum, proiectul eolian este dezvoltat în extravilanul comunei constănțene Cobadin, în apropierea satului Viișoara, pe un teren de 7 hectare.
Centrala este gândită să aibă o putere instalată maximă de 12,4 MW, urmând să fie compusă din 2 turbine eoliene de câte 6,2 MW, înălțime a turnului de 99 metri, diametru al rotorului de 162 metri și lungime a palei de 81 metri.
Valoarea totală a investiției este estimată la 96,4 milioane lei, iar termenul de implementare a proiectului – la 1 an și 4 luni de la demararea formalităților legate de obținerea finanțări.
CITEȘTE ȘI FOTO Coreea de Nord își deschide granițele pentru turiștii străini după ani de izolare. „Utopia socialistă” din nordul țării, prima care va putea fi vizitatăLa Cobadin deține un parc eolian funcțional, de 26 MW, și grupul portughez EDP Renováveis (EDPR), al patrulea cel mai mare producător de energie regenerabilă din lume.
Prin altă companie, Susli pregătește și un proiect de parc fotovoltaic, de 4,2 MW. Amplasamentul este tot la Cobadin, de astă dată în intravilan, pe un teren de peste 48 de hectare, unde vor fi montate 7.642 de module fotovoltaice.
Investiția este estimată la 26,6 milioane lei, iar durata de executare – la 1 an de la obținerea autorizației de construire.