OPEC majorează plafonul zilnic de producție la 31,5 milioane barili

OPEC majorează plafonul zilnic de producție la 31,5 milioane barili
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 4 dec 2015

Organizația Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) a decis, la reuniunea organizată vineri la Viena, să majoreze plafonul pentru producția de petrol la 31,5 milioane barili pe zi, de la pragul zilnic actual de 30 milioane barili, în pofida prețurilor scăzute din piețe pe fondul excedentului de ofertă, relatează Reuters, care citează doi participanți la întâlnirea OPEC.  

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul petrolului WTE, de referință pe bursa de la New York, a scăzut cu 3% în urma anunțului, până la 39,75 dolari/baril, în timp ce cotațiile Brent au coborât cu 2,5% la 42,74 dolari/baril.

Majoritatea analiștilor se așteptau ca OPEC să mențină neschimbat plafonul zilnic de producție. Pragul de producție instituit de OPEC la șase luni este considerat mai degrabă simbolic, în condițiile în care statele organizației, care produc împreună peste o treime din petrolul mondial, au majorat frecvent producția zilnică în ultimele luni.

Potrivit datelor OPEC, producția grupului din luna septembrie a fost de 31,57 milioane barili pe zi, scrie MarketWatch. Producția de petrol a OPEC s-a menținut peste ținta oficială în ultimele 16 luni, în condițiile în care membrii organizației încearcă să compenseze scăderea prețurilor prin creșterea vânzărilor.

Cotațiile petrolului au scăzut cu peste 60% în ultimul an.

viewscnt
Afla mai multe despre
opec
productie
petrol
plafon