OPEC menține estimările privind cererea de petrol în 2021

OPEC menține estimările privind cererea de petrol în 2021
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iun 2021

Organizația Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) și-a menținut estimările privind redresarea solidă a cererii de țiței în acest an, condusă de China și SUA, deși a avertizat cu privire la incertitudinile privind evoluția pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cererea va urca anul acesta cu 5,95 milioane de barili pe zi (bpd), sau 6,6%, a prognozat OPEC. Este a doua lună consecutivă în care OPEC își menține previziunile, scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Raportul vine după o redresare mai slabă decât se estima în primul semestru din 2021, iar OPEC avertizează asupra "incertitudinilor semnificative" privind pandemia, cum ar fi noile variante.

"Redresarea economiei mondiale a fost întârziată din cauza creșterii numărului de infecții și a reintroducerii restricțiilor în economiile importante, inclusiv în zona euro, Japonia și India. Per ansamblu, redresarea PIB-ului global și a cererii de petrol își extind ritmul în semestrul doi", se arată în raportul lunar al OPEC.

OPEC a menținut estimarea sa privind creșterea economiei globale la 5,5% în 2021, în cazul în care impactul pandemiei "va fi ținut în mare parte sub control" în a doua parte a anului.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

La bursa ICE Futures din Londra, cotația barilului de petrol Brent din Marea Nordului se tranzacționa peste nivelul de 72 de dolari, înaintea publicării raportului. Prețul a crescut anul acesta cu 39%, în urma prognozelor grupului OPEC+ (compus din Organizația Statelor Exportatoare de Petrol și alți mari producători) că cererea de petrol va depăși oferta semestrul doi din 2021 și a reducerii producției.

Luna trecută, OPEC+ a anunțat că și în iulie va continua majorarea graduală a producției de țiței, pe fondul așteptărilor privind îmbunătățirea consumului, în urma atenuării efectelor pandemiei.

"Eforturile OPEC+ au ajutat substanțial la reechilibrarea pieței", apreciază Organizația Statelor Exportatoare de Petrol. 

viewscnt
Afla mai multe despre
opec
petrol