OPEC+ menține pactul care prevede creșterea treptată a producției de petrol. Prețurile petrolului au atins maxime ale ultimilor trei ani

OPEC+ menține pactul care prevede creșterea treptată a producției de petrol. Prețurile petrolului au atins maxime ale ultimilor trei ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 oct 2021

OPEC+ a anunțat că va menține pactul existent care prevede creșterea treptată a producției de petrol anunț care a urcat cotațiile petrolului la cele mai ridicae niveluri din ultimii trei ani, amplificând presiunile inflaționiste de care țările dezvoltate se tem că vor deturna redresarea economică după pandemia de coronavirus, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Marii producători de petrol ”au reconfirmat planul de ajustare a producției”, a anunțat grupul într-un comunicat după discuțiile ministeriale desfășurate online, referindu-se la acordul anterior potrivit căruia în luna noiembrie vor crește livrările cu 400.000 de barili de petrol pe zi, scrie News.ro.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Prețul petrolului Brent a urcat peste 81 de dolari pe baril în urma informației că grupul menține planul de creștere treptată a producției, în loc să suplimenteze oferta.

”Vom monitoriza situația, după cum știm cererea scade de obicei în trimestrul patru”, a declarat premierul rus Alexandr Novak după discuții, adăugând că, în opinia sa, piața este acum echilibrată.

O sursă din cadrul OPEC+ a declarat înainte de reuniunea de luni că grupul a fost supus presiunilor de a majora producția mai rapid, dar a adăugat:”Ne temem de valul patru de corona, nimeni nu vrea să facă mișcări mari”.

Grupul a convenit în iulie că crească lunar livrările cu 400.000 de barili de petrol pe zi, cel puțin până în aprilie 2022, pentru a elimina reducerile actuale al producției, de 5,8 milioane de barili pe zi.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
opec
pret