OPEC: Ritmul de echilibrare a pieței petrolului a încetinit; producția organizației a crescut în mai

OPEC: Ritmul de echilibrare a pieței petrolului a încetinit; producția organizației a crescut în mai
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iun 2017

Echilibrarea pieței petrolului este în curs, dar într-un ritm mai lent, potrivit unui raport publicat marți de OPEC, în care se arată că producția organizației a crescut în luna mai ca urmare a livrărilor mai mari ale statelor exceptate de la acordul de reducere a acestora, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Producția OPEC a urcat luna trecută cu 336.000 de barili de petrol pe zi, la 32,14 milioane de barili pe zi, susținută de livrările mai mari ale Nigeriei și Libiei, care au fost scutite de participarea la acord din cauza conflictelor care le-au redus activitățile extractive, scrie News.ro.

Stocurile de țiței ale statelor industrializate au scăzut în aprilie și vor continua să aibă o tendință negativă în acest an, dar redresarea producției în Statele Unite încetinește eforturile de eliminare a ofertei excedentare din piață.

”Echilibrarea pieței este în curs, dar într-un ritm mai lent, din cauza modificărilor factorilor fundamentali din piață începând din decembrie, în special trecerea ofertei din SUA de la contracție la creștere”, se arată în raportul lunar al OPEC.

Bilanțul primului deceniu în UE: România a fost campioană la recuperarea decalajului față de țările occidentale CITEȘTE ȘI Bilanțul primului deceniu în UE: România a fost campioană la recuperarea decalajului față de țările occidentale

Creșterea prețului petrolului de referință pe piața americană a încetinit marți, în urma informațiilor, fiind tranzacționat aproape de 48 de dolari pe baril, sub nivelul de 60 de dolari pe baril dorit de Arabia Saudită și mai puțin de jumătate comparativ cu nivelul din vara anului 2014.

Potrivit acordului convenit pentru susținerea pieței, OPEC reduce livrările de petrol cu circa 1,2 milioane de barili pe zi, iar Rusia și alți producători din afara organizației cu jumătate din această cantitate. Acordul a fost prelungit recent până în martie 2018.

OPEC a redus estimările referitoare la creșterea ofertei din partea producătorilor din afara organizației, la 840.000 de barili de petrol pe zi, de la nivelul estimat anterior de 950.000 de barili pe zi, în urma deciziei de extindere a acordului de reducere a livrărilor.

Organizația a majorat estimarea rpivind cererea de țiței din acest an cu 100.000 de barili pe zi, la 32,02 milioane de barili pe zi, cantitate mai mică față de producția lunii mai.

viewscnt
Afla mai multe despre
opec
petrol