E.ON a programat pentru acest an investiții de 450 milioane lei, cele mai mari de la intrarea pe piața din România

E.ON a programat pentru acest an investiții de 450 milioane lei, cele mai mari de la intrarea pe piața din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iun 2017

Grupul energetic german E.ON pregătește investiții de peste 450 milioane lei în acest an în România, cele mai mari de la intrarea pe piață, și urmează să instaleze 370.000 de contoare inteligente până în 2020, a anunțat marți grupul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Îmbunătățirea performanței rețelelor continuă să fie prioritatea noastră. Pentru 2017 am bugetat investiții de peste 450 milioane de lei, cele mai mari de la intrarea pe piața din România”, a declarat Frank Hajdinjak, director general al E.ON România, într-un comunicat.

De la intrarea pe piața din România, E.ON a investit 5,6 miliarde lei (1,4 miliarde euro), scrie News.ro.

Investițiile realizate de companiile E.ON din România au însumat anul trecut circa 438 milioane lei (97 milioane euro), fiind destinate cu precădere pentru finanțarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a rețelelor de distribuție a gazelor naturale și energiei electrice.

SAPE dă în judecată Electrica, acuzând prejudicii de 800 milioane euro din cauza neîndeplinirii obligațiilor post-privat CITEȘTE ȘI SAPE dă în judecată Electrica, acuzând prejudicii de 800 milioane euro din cauza neîndeplinirii obligațiilor post-privat

În sectorul de gaze naturale, compania a investit anul trecut 188 milioane de lei (42 milioane de euro), sistemul de distribuție fiind reabilitat și modernizat pe o lungime de aproape 370 km și extins pe o lungime de aproximativ 64 kilometri.

”Pentru 2017 a fost prevăzută o sumă similară, țintele principale vizate fiind modernizarea a circa 480 kilometri de conducte și branșamente (mai mult decât distanța rutieră dintre București și Cluj-Napoca), și extinderea sistemului de distribuție cu circa 60 kilometri”, se arată în comunicat.

Valoarea investițiilorîn energie electrică a fost în 2016 de 234 milioane lei (52 milioane de euro).

”Pentru acest an a fost prevăzut un buget de investiții apropiat celui din anul anterior, prioritățile fiind modernizarea și automatizarea rețelelor”, spun oficialii companiei.

De asemenea, compania a instalat aproximativ 243.000 de contoare inteligente, dintre care circa 66.000 de unități în cursul anului 2016.

Pentru acest an obiectivul este instalarea a circa 20.000 de contoare inteligente, urmând ca în perioada 2018-2020 să fie instalate, conform planurilor actuale, alte 350.000 de unități.

”Compania țintește astfel, până în anul 2020, montarea a aproape 600.000 de contoare inteligente, suma alocată în acest scop începând cu anul 2014 fiind de circa 39 milioane de euro”, au menționat reprezentanții E.ON.

Cerințele clienților referitoare la soluții energetice inovative sunt în creștere, potrivit companiei.

”Portofoliul nostru s-a îmbogățit anul trecut nu numai cu produse și servicii, ci și cu circa 20.000 de clienți noi, ceea ce ne confirmă că suntem pe calea cea bună”, a menționat Frank Hajdinjak.

Cifra de afaceri consolidată a grupului de companii E.ON în România a depășit anul trecut pentru prima dată pragul de 5 miliarde lei (circa 1,1 miliarde euro), cantitățile de gaze naturale și electricitate comercializate situându-se la circa 29 TWh.

Previziunile actuale pentru acest an privind cifra de afaceri consolidată sunt de ușoară creștere comparativ cu 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
e.on