Engie România pregătește investiții de 50 milioane euro în acest an în România

Engie România pregătește investiții de 50 milioane euro în acest an în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iun 2017

Engie România, unul din cei doi mari furnizori de gaze din țară, și-a planificat investiții de aproximativ 50 milioane euro în acest an în România, în special în modernizarea și construcția conductelor de gaze, a declarat marți pentru News.ro președintele-director general al companiei, Eric Stab.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Am investit constant în ultimii ani și vom continua să investim în sectorul energetic din România. În special în rețea, unde mai sunt multe lucruri de făcut, întâi pentru că trebuie să le reabilităm continuu și apoi pentru că gazoductele trebuie dezvoltate, pentru a răspunde cererii clienților. Suma este asemănătoare celor din anii trecuți, de circa 50 milioane euro”, a afirmat Stab, pentru News.ro.

Compania a investit în 12 ani, de când este prezentă în România, circa 1,1 miliarde euro.

Engie România va construi și o stație de gaz natural comprimat la București, intrând astfel pe un sector mai puțin dezvoltat, comparativ cu alte state.

”Sectorul energetic se schimbă în mod dramatic, și nu doar în România. Astfel, ne concentrăm și asupra unor noi arii de investiții. Acum construim o stație de gaz natural comprimat, ce va fi gata la toamnă. Este o piață nouă”, a precizat directorul general al Engie România.

Canadienii de la Euro Sun așteaptă ajutorul \ CITEȘTE ȘI Canadienii de la Euro Sun așteaptă ajutorul "puternic" al comunităților locale pentru proiectul aurifer de la Rovina. Avizul pentru licența minieră generează o discuție publică

Investiția nu este una mare, dar este prima astfel de stație a companiei și prima care se construiește în Capitală.

”Stația se va adresa a ceea ce noi numim ‚flotă captivă’: camioane mici, autobuze. Credem că există potential în această direcție. Și vom mai continua totodată să investim și în acest sector în anii următori, vom testa piața și vrem să mai construim și alte astfel de stații, în funcție de cerere”, a precizat Stab.

Engie se va concentra și pe serviciile energetice în România.

”Vom face investiții și în sectorul de producție descentralizată de energie și în eficiența energetică, care este o piață cu mare potențial”, a mai spus Stab.

Engie România este unul din cei doi mari furnizori de gaze de pe piață, alături de E.ON.

Grupul francez Engie este prezent în Romania în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate și servicii energetice.

Engie România și filialele sale au 1,6 milioane de clienți, operează o rețea de distribuție de circa 19.000 km, dețin două parcuri eoliene cu o capacitate totală de 100 MW și au 3.620 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
engie
eric stab.