OPEC+ și-a redus estimările referitoare la cererea de petrol din 2021, din cauza noilor restricții impuse de guverne în pandemia de Covid-19

OPEC+ și-a redus estimările referitoare la cererea de petrol din 2021, din cauza noilor restricții impuse de guverne în pandemia de Covid-19
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 apr 2021

OPEC+ și-a redus estimările referitoare la cererea de petrol din 2021, cu 300.000 de barili de petrol pe zi, din cauza noilor restricții impuse de guverne în pandemia de Covid-19, potrivit unui raport realizat de o comisie de experți a organizației, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comisia Tehnică Mixtă, care oferă consultanță grupului de state producătoare de petrol între care se află Arabia Saudită și Rusia, s-a reunit marți, înaintea unei reuniuni ministeriale de joi, la care se va decide politica referitoare la producție, scrie News.ro.

Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei CITEȘTE ȘI Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei

"În pofida reducerii continue a stocurilor comerciale ale OCDE, acestea rămân peste media perioadei 2015-2019, iar volatilitatea care predomină în structura pieței este un semnal al condițiilor de piață fragile", afirmă grupul în raport.

În scenariul său de bază, comisia se așteaptă ca cererea de petrol să crească cu 5,6 milioane de barili pe zi în acest an, cu 300.000 barili pe zi mai puțin față de prognoza sa anterioară.

De asemenea, comisia a crescut prognoza globală de creștere a ofertei cu 200.000 barili pe zi, la 1,6 milioane barili pe zi.

Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală CITEȘTE ȘI Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală

Ca urmare, stocurile de petrol din lumea industrializată vor coborî în august sub media perioadei 2015-2019, cu o lună mai târziu decât prognoza anterior.

Organizația țărilor exportatoare de petrol și producătorii aliați, un grup cunoscut sub numele de OPEC +, au redus producția cu puțin peste 7 milioane bpd pentru a susține prețurile și a reduce supraoferta.

Arabia Saudită a decis să reducă suplimentar producția sa, cu 1 milion de barili pe zi. O sursă apropiată situației a spus luni că Arabia Saudită este pregătită să susțină extinderea limitelor producției de petrol și gata să prelungească propriile reduceri voluntare.

viewscnt
Afla mai multe despre
opec+
petrol