OPEC și aliații săi, între care Rusia, au convenit relaxarea reducerilor de producție a petrolului

OPEC și aliații săi, între care Rusia, au convenit relaxarea reducerilor de producție a petrolului
scris 16 iul 2020

OPEC și aliații săi, între care Rusia, au convenit să relaxeze măsurile de reducere a producției de petrol, începând cu luna august, în condițiile în care economia globală începe să își revină ușor după pandemia de coronavirus, dar au avertizat că un al doilea val al epidemiei poate complica echilibrarea pieței, transmite Reuters.

Prețurile petrolului au crescut miercuri cu 2%, susținute de scăderea puternică a stocurilor de țiței din Statele Unite, dar creșterile au fost limitate de anunțul OPEC, arată news.ro.

Prețul petrolului Brent a închis în urcare cu 2,1%, la 43,79 dolari pe baril, iar cotația petrolului american WTI a avansat cu 2,3%, la 41,2 dolari pe baril.

VIDEO&FOTO Nissan și-a prezentat al doilea model electric, SUV-ul Ariya, care va sosi în Europa abia în 2021 CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Nissan și-a prezentat al doilea model electric, SUV-ul Ariya, care va sosi în Europa abia în 2021

OPEC și aliații săi, cunoscuți sub numele de OPEC+, au redus producția de petrol cu 9,7 milioane de barili pe zi, începând din luna mai, respectiv cu 10% din livrările globale, după ce epidemia de coronavirus a distrus o treime din cererea globală.

Începând din august, reducerile vor fi atenuate la 7,7 milioane de barili de petrol pe zi, până în decembrie.

Ministrul saudit al Energiei, prințul Abdulaziz bin Salman, a subliniat că reducerile efective vor fi mai mari pentru că statele care au produs peste nivelul stabilit în perioada mai-iunie vor face reduceri suplimentare în august și spetembrie, pentru a compensa, așa că reducerile totale vor fi de fapt de circa 8,1-8,3 milioane de barili pe zi.

Prețurile petrolului și-au revenit la aproape 43 de dolari pe baril, de la un minim al ultimilor 21 de ani, de sub 16 dolari pe baril, atins în aprilie.

viewscnt
Afla mai multe despre
opec
rusia
petrol