Pană de curent în București, după o nouă avarie la stația retehnologizată Fundeni a Transelectrica

Pană de curent în București, după o nouă avarie la stația retehnologizată Fundeni a Transelectrica
scris 12 ian 2021

O parte din consumatorii de energie electrică din nord-estul Bucureștiului au rămas marți fără curent timp de circa jumătate de oră, în urma unei noi avarii survenite la stația de transformare Fundeni a operatorului de transport și sistem Transelectrica, a patra din ultimii 5 ani.

"Marți dimineață, 12 ianuarie 2021, la ora 11.14, în Stația Electrică de Transformare 220/110 kV Fundeni, aparținând CNTEE Transelectrica SA, s-a înregistrat o disfuncționalitate care a afectat nivelul de tensiune de 10 kV din care este alimentată zona de consum adiacentă stației Fundeni", se arată într-un comunicat al Transelectrica.

Potrivit sursei citate, funcționarea rețelei a fost readusă la parametri normali prin "intervenția promptă" a personalului operativ, astfel încât la ora 11.40 toți consumatorii afectați au fost realimentați în integralitate.

Alianța AstraZeneca/Oxford cere autorizarea vaccinului său împotriva covid-19, anunță EMA CITEȘTE ȘI Alianța AstraZeneca/Oxford cere autorizarea vaccinului său împotriva covid-19, anunță EMA

"La această oră, echipele specializate fac verificări în vederea identificării cauzei care a condus la producerea evenimentului, analiza finală urmând a fi definitivată în cel mai scurt timp", se mai menționează în comunicat.

Operatorul precizează că stația electrică de transformare 220/110 kV Fundeni a fost retehnologizată în perioada 2005-2007.

Cea mai recentă avarie de la stația Fundeni a survenit în noiembrie anul trecut, iar precedentele în 2017.

Săptămâna trecută, în nord-vestul României s-a produs o masivă pană de curent, care a afectat consumatorii din 6 județe.

viewscnt
Afla mai multe despre
pana de curent
avarie transelectrica
intrerupere alimentare curent electric
avarie statia fundeni transelectrica