Parc eolian de peste 250 MW în Călărași, construit de un asset manager portughez asociat cu 2 acționari ai Renovatio

Parc eolian de peste 250 MW în Călărași, construit de un asset manager portughez asociat cu 2 acționari ai Renovatio
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 22 mai 2023

O companie românească deținută de un asset manager din Portugalia în asociere cu doi dintre acționarii Renovatio Trading are în plan construirea unui parc eolian cu putere instalată de peste 250 MW în județul Călărași, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Parcul eolian Gurbănești este gândit să aibă 250,61 MW.

Lucian Heiuș: Veniturile au fost supraestimate. Eu cred că astăzi România nu este pregătită pentru impozitarea progresivă CITEȘTE ȘI Lucian Heiuș: Veniturile au fost supraestimate. Eu cred că astăzi România nu este pregătită pentru impozitarea progresivă

Termenul estimat de punere în funcțiune a noii capacități de producție de energie regenerabilă este finalul anului 2025.

Parcul va avea 60 de turbine generatoare de electricitate și va ocupa o suprafață de peste 15 hectare, fiind amplasat în extravilanul comunelor Nicolae Bălcescu, Valea Argovei și Gurbănești. În prealabil, în zona amplasamentului va fi ridicat un turn meteorologic pentru măsurători de vânt.

Conducerea ANPC, acuzată de lipsă de noțiuni elementare de matematică chiar din interiorul instituției, după recentele amenzi date băncilor: Măsură ”vădit abuzivă și fără niciun fundament” CITEȘTE ȘI Conducerea ANPC, acuzată de lipsă de noțiuni elementare de matematică chiar din interiorul instituției, după recentele amenzi date băncilor: Măsură ”vădit abuzivă și fără niciun fundament”

Asociatul majoritar al firmei dezvoltatoare, Gura Ialomiței Solar SRL, este fondul de investiții RNVQ FCR (70% din capital) din Portugalia, înființat în 2021 și axat pe plasamente în proiecte de energie regenerabilă din Europa de Est. Fondul este administrat de grupul portughez de asset management Onon Partners.

Restul părților sociale (30%) sunt deținute de către societatea românească Offnet SRL, deținută de Aurel Arion (70%) și Alexandru Teodorescu (30%), ambii acționari la Renovatio Trading, companie cu activități în producția, tradingul și furnizarea de energie, precum și în administrarea activelor energetice, care operează și o rețea de stații de încărcare a mașinilor electrice. Arion este și CEO al Renovatio Trading.

EXCLUSIV FOTO Fosta mare sportivă Elisabeta Lipă intră pe piața imobiliară cu investiții alături de familia Crăciunescu, cu afaceri puternice în construcții în Germania CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Fosta mare sportivă Elisabeta Lipă intră pe piața imobiliară cu investiții alături de familia Crăciunescu, cu afaceri puternice în construcții în Germania

După cum a relatat Profit.ro, grupul Renovatio vrea să construiască și o capacitate de producție de hidrogen verde, obținut prin electroliză realizată cu energie regenerabilă, de 10 MW la Onești, județul Bacău, cu fonduri UE din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), semnând deja contract de finanțare.

Planurile mai vechi ale Renovatio includ retehnologizarea termocentralei Borzești, precum și construirea unui parc fotovoltaic și a unuia eolian.

viewscnt
Afla mai multe despre
investiții energie regenerabilă
parc eolian nou
renovatio trading
aviz de racordare parc eolian