Partenerii din proiectul israelian de gaze offshore Leviathan vor investi 568 de milioane de dolari pentru a construi o a treia conductă și a mări exporturile

Partenerii din proiectul israelian de gaze offshore Leviathan vor investi 568 de milioane de dolari pentru a construi o a treia conductă și a mări exporturile
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iul 2023

Partenerii din proiectul israelian de gaze offshore Leviathan au declarat că vor investi 568 de milioane de dolari pentru a construi o a treia conductă, care va permite creșterea producției și exporturilor de gaze naturale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Leviathan, un perimetru de mare adâncime cu zăcăminte uriașe, a intrat în exploatare la sfârșitul anului 2019 și produce 12 miliarde de metri cubi (bcm) de gaze pe an destinate vânzărilor către Israel, Egipt și Iordania, scrie News.ro.

OMV Petrom, acuzată de ucidere din culpă, a fost condamnată CITEȘTE ȘI OMV Petrom, acuzată de ucidere din culpă, a fost condamnată

Ideea este de a spori capacitatea pentru a include volume considerabile destinate Europei, care încearcă să își reducă dependența de energia rusă.

Noua conductă va conecta exploatarea cu o unitate de producție aflată la aproximativ 10 km de malul mediteranean al Israelului. Acesta urmează să intre în funcțiune în a doua jumătate a anului 2025, când producția la Leviathan va crește la 14 miliarde de metri cubi pe an, au spus companiile.

Consorțiul Leviathan include grupul american Chevron și companiile NewMed Energy și Ratio Energies din Israel.

”Extinderea capacității de producție și viitoarea lichefiere, printr-o instalație de lichefiere desemnată, ne va permite să furnizăm mai multe gaze naturale pieței locale, regionale și, în curând, și pieței globale”, a declarat CEO-ul NewMed, Yossi Abu.

Pe termen lung, producția de la Leviatan este așteptată să atingă aproximativ 21 de miliarde de metri cubi pe an.

Grupul a anunțat planuri pentru un terminal plutitor de gaze naturale lichefiate (GNL) în largul coastei israeliene, cu o capacitate anuală de GNL de aproximativ 4,6 milioane de tone, sau 6,5 bcm.

Activele nete ale fondurilor de investiții au crescut CITEȘTE ȘI Activele nete ale fondurilor de investiții au crescut

CEO-ul Ratio, Yigal Landau, a spus că cererea record de anul trecut a continuat până în primul trimestru și că există loc pentru extinderea utilizării rețelei de export și în Iordania.

”Explorăm în prezent opțiunea de modernizare a infrastructurilor de transport din Iordania, pentru a transporta cantități suplimentare de gaze către piețele din Iordania și Egipt”, a spus Landau.

Acțiunile Ratio au fost tranzacționate în creștere cu 1,4% la Tel Aviv, după anunț, iar acțiunile NewMed au urcat cu 0,7%.

viewscnt
Afla mai multe despre
leviathan
gaze