Petrolul crește, în contextul în care OPEC+ ia în calcul o reducere a producției

Petrolul crește, în contextul în care OPEC+ ia în calcul o reducere a producției
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 5 sep 2022

Prețul petrolului a crescut luni, în contextul în care membrii Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații urmează să se întâlnească și iau în calcul o ușoară reducere a producției de țiței.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

OPEC și aliații săi, printre care și Rusia, analizează dacă vor face o mică reducere a producției, de 100.000 de barili pe zi, în octombrie. Prețurile au scăzut în ultimul timp, deoarece exporturile Rusiei au continuat în pofida războiului din Ucraina.

Lukoil încearcă să obțină autorizațiile pentru achiziția subsidiarei ruse a Enel CITEȘTE ȘI Lukoil încearcă să obțină autorizațiile pentru achiziția subsidiarei ruse a Enel

În același timp, creșterea bruscă a prețurilor la gazele naturale ca urmare a conflictului amenință să arunce economia mondială în recesiune, reducând astfel cererea de petrol.

Petrolul Brent, standardul internațional, a urcat cu 3,7%, la 96,5 dolari pe baril. West Texas Intermediate, referința americană, a crescut cu circa 3%, la peste 90 dolari.

Rusia, care a închis pe termen nedefinit conducta cheie Nord Stream 1 către Europa, se opune unei reduceri a producției, a relatat The Wall Street Journal, citând persoane apropiate situației.

Pe de altă parte, Arabia Saudită susține ideea unei reduceri, în condițiile în care prețurile au scăzut pentru a treia lună consecutiv în august.  

Rusia este îngrijorată de faptul că o reducere a producției ar semnala că oferta globală de petrol este mai mare decât cererea, ceea ce i-ar slăbi influența în negocieri, potrivit Wall Street Journal.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
brent
rusia
wti
petrol rusesc