Petrolul începe săptămâna în declin, pe fondul încetinirii economiei chineze și al creșterii activității extractive în SUA

Petrolul începe săptămâna în declin, pe fondul încetinirii economiei chineze și al creșterii activității extractive în SUA
scris 28 ian 2019

Cotațiile petrolului scad luni cu circa 2% din cauza îngrijorărilor legate de încetinirea economiei chineze, al doilea mare consumator de țiței, dar și a creșterii activității extractive a companiilor petroliere din SUA.

Petrolul Brent se tranzacționează la 60,4 dolari pe baril, iar referința americană West Texas Intermediate, la 52,5 dolari pe baril. Cotațiile sunt în scădere cu 1,9%, respectiv 2%.

Încetinirea economiei globale, inclusiv pe fondul disputei comerciale SUA-China, pune presiune pe cotațiile petrolului.

China, a doua mare economie globală și al doilea mare consumator de petrol din lume, a avut anul trecut cea mai lentă creștere economică din ultimii 28 ani, iar datele recente arată că încetinirea continuă.

Fostul patron al Starbucks vrea să-l înfrunte pe Trump la viitoarele alegeri prezidențiale CITEȘTE ȘI Fostul patron al Starbucks vrea să-l înfrunte pe Trump la viitoarele alegeri prezidențiale

"Slăbiciunea persistentă relevată de datele economice din China a crescut riscul ca importurile de petrol ale Beijingului să scadă în 2019", spune Benjamin Lu, de la firma de brokeraj Phillip Futures, citat de de Reuters.

Totodată, datele centralizate de furnizorul de servicii petroliere Baker Hughes au indicat o creștere a activității extractive în SUA, săptămâna trecută. Astfel, numărul platformelor petroliere active a ajuns la 862 și a avut prima creștere săptămânală din acest an. 

Creșterea producției americane de petrol rămâne principalul factor care ar putea submina eforturile OPEC de a reduce oferta de țiței din piață.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
sua
petrol
china
brent
cotatii
preturi
baker hughes