Petrolul intră în teritoriul pieței bear după 4 săptămâni de scăderi

Petrolul intră în teritoriul pieței bear după 4 săptămâni de scăderi
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 17 nov 2023
Petrolul se îndreaptă spre finalului celei de-a patra săptămâni de scăderi și intră în teritoriul piaței bear, o evoluție care dă bătăi de cap liderilor OPEC+ care urmează să revizuiască țintele de producție la sfârșitul acestei luni.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Ambele cotații de referință, Brent și WTI, sunt cale să înregistreze o scădere săptămânală de aproape 5%, chiar dacă vineri recuperaeză ușor. Atât Brent, cât și WTI au pierdut joi aproape 5% față de miercuri.
Cu noi contracte importante semnate în primăvară, Prebet raportează creșteri explozive ale afacerilor și profitului net CITEȘTE ȘI Cu noi contracte importante semnate în primăvară, Prebet raportează creșteri explozive ale afacerilor și profitului net

Cotațiile au scăzut cu peste 20% față de maximul atins în septembrie, ceea ce le plasează în teritoriul pieței bear.

Cea mai recentă scădere a fost determinată de o multitudine de factori, în contextul în care oferta depășește așteptările. Livrările din Guyana și din Marea Nordului vor crește luna viitoare, în timp ce exporturile din SUA au fost în creștere.
 
Volumele mai mari tulbură perspectivele înainte de o reuniune a Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol și a aliaților săi la sfârșitul săptămânii viitoare. Arabia Saudită și Rusia - cei mai mari producători ai grupului - s-au angajat să mențină limitările suplimentare ale producției până la sfârșitul anului, deși exporturile de țiței ale Rusiei au crescut în ultimele săptămâni.
 
Slăbiciunea recentă a prețurilor a fost agravată de factori tehnici. 
 
"Toate privirile se îndreaptă acum din nou către OPEC+, după recenta scădere a prețurilor petrolului, alături de slăbirea structurilor tehnice curbei și de statisticile economice", a declarat Bjarne Schieldrop, analist șef pentru mărfuri la SEB AB, citat de Bloomberg.
 
Datele privind stocurile din SUA de la începutul săptămânii au indicat o creștere bruscă a în ultima perioadă. Rafinăriile sunt supuse unor lucrări de întreținere sezoniere, ceea ce reduce cererea de țiței. 
viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
brent
bear market
opec
wti