Prețurile petrolului scad, din cauza derogărilor de la sancțiunile SUA împotriva Iranului și a îngrijorărilor economice

Prețurile petrolului scad, din cauza derogărilor de la sancțiunile SUA împotriva Iranului și a îngrijorărilor economice
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 nov 2018

Prețurile petrolului sunt în scădere marți, din cauza derogărilor de la sancțiunile impuse Iranului acordate de Statele Unite unor opt țări și a îngrijorărilor că o încetinire a creșterii economice la nivel mondial poate reduce cererea de țiței, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cotația petrolului Brent, de referință la bursa din Londra, este în scădere cu 48 de cenți, respectiv cu 0,7%, la 72,69 dolari pe baril, scrie News.ro.

Petrolul West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața americană, este în declin cu 0,4%, respectiv 24 de cenți, la 62,86 dolari pe baril.

ELCEN solicită ANRE majorarea prețului de producție al gigacaloriei cu aproximativ 10% CITEȘTE ȘI ELCEN solicită ANRE majorarea prețului de producție al gigacaloriei cu aproximativ 10%

Analiștii spun că așteptările referitoare la o încetinire a creșterii economice mondiale în următoarele luni au impact asupra perspectivei cererii de carburanți. De asemenea, îngrijorările legate de ofertă au scăzut în urma derogărilor acordate de SUA unor opt importatori de petrol iranian.

Washington-ul a exceptat, pentru 180 de zile, opt țări de la respectarea sancțiunilor – China, India, Coreea de Sud, Japonia, Italia, Grecia, Taiwan și Turcia – care sunt cei mai mari cumpărători de petrol iranian.

În timp ce exporturile iraniene ar putea scădea la puțin peste 1 milion de barili de petrol pe zi în noiembrie, traderii și analiștii spun că livrările ar putea crește în decembrie, când importatorii, între care China, Japonia și Coreea de Sud, ar putea să se folosească de derogări și să facă noi comenzi din Iran.

China a obținut permisiunea de a importa circa 360.000 de baril ide petrol pe zi din Iran, iar Coreea de Sud 130.000 de barili pe zi.

Japonia a anunțat marți că va crește în curând importurile de petrol din Iran, în conformitate cu derogarea obținută.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret
sua