Petrolul scade, pe fondul temerilor privind încetinirea economiei Chinei

Petrolul scade, pe fondul temerilor privind încetinirea economiei Chinei

Foto dreamstime.com

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 mai 2022

Cotațiile petrolului scad luni, în contextul în care măsurile stricte luate de China pentru a limita răspândirea infecțiilor cu Covid-19 riscă să dea o nouă lovitură economiei și duc la încetinirea cererii de combustibil.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Industria prelucrătoare din China a scăzut în aprilie la minimul ultimelor șase luni, pe fondul restricțiilor din Shanghai și din altre centre majore de producție, potrivit datelor publicate în weekend.

Îngrijorările privind încetinirea economiei Chinei, principalul importator mondial de petrol, au revenit în prim-plan, depășind, pentru moment, temerile legate de limitarea importurilor europene de petrol din Rusia, scriu Bloomberg și MarketWatch.

UE pregătește \ CITEȘTE ȘI UE pregătește "inimaginabilul": interzicerea treptată a țițeiului rusesc până la sfârșitul anului

În jurul orei 17:00 (ora României), petrolul Brent era cotat la 103,67 dolari/baril, în scădere cu 3,24% față de referința de vineri.

Prețul petrolului West Texas Intermediate (WTI) a coborât cu 3,48%, la 101,04 dolari/baril.

"Preocupările legate de creșterea Chinei sunt un factor cheie, care se adaugă la sentimentul general de aversiune față de risc și la semnele că prețurile ridicate ale carburanților provoacă deja distrugerea cererii", comentează Ole Sloth Hansen, șeful departamentului de cercetare pentru mărfuri de la Saxo Bank.

Între timp, Uniunea Europeană se îndreaptă spre interzicerea importurilor de petrol rusesc până la finele anului, urmând să introducă restricții etapizate. În timp ce Germania a declarat că ar putea pune capăt dependenței sale de Rusia până în vară, Ungaria a semnalat că se va opune prin veto oricărei sancțiuni privind energia rusă.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii petrol
preturi petrol
china
cerere titei
importuri petrol rusia