Europa de Est se aliază pentru a reduce dependența UE de gazele rusești

Europa de Est se aliază pentru a reduce dependența UE de gazele rusești
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 apr 2022

Țările din Europa de Est se aliază pentru a dezvolta proiecte și a împărți resursele, în vederea contracarării dominației Rusiei pe piața gazelor și a reduce dependența UE de livrările rusești, informează Euronews și AP, preluate de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un gazoduct între granițele Greciei și Bulgariei ar urma să fie finalizat până în iunie, obiectivul fiind de a asigura celor două țări și vecinelor lor acces la noile conectări la rețea. Noul gazoduct vine în contextul în care Gazprom a anunțat miercuri că a oprit complet livrările de gaze naturale către Polonia și Bulgaria, în absența plăților în ruble de la cele două țări pentru livrarea combustibilului.

Grupul de hackeri Anonymous România reacționează și atacă un site în Rusia CITEȘTE ȘI Grupul de hackeri Anonymous România reacționează și atacă un site în Rusia

Între timp, liderii Bulgariei și României au anunțat planuri de a colabora pentru reducerea presiunea Rusiei asupra pieței gazelor.

Premierul bulgar Kiril Petkov a anunțat că țara ar putea primi gaze din România, pe care ar urma să le trimită în Turcia, urmând să ajungă înapoi pe cealaltă direcție, prin interconectorul de gaze Grecia-Bulgaria. Premierul bulgar s-a declarat convins că interconectorul dintre Bulgaria și Grecia va fi finalizat în iunie.

Avantajele acordate fostului cancelar Schroder, un apropiat al lui Putin, puse în discuție de Guvernul german CITEȘTE ȘI Avantajele acordate fostului cancelar Schroder, un apropiat al lui Putin, puse în discuție de Guvernul german

De asemenea, Polonia și Cehia ar urma să reia negocierile privind construirea gazoductului Stork II.

Premierul ceh Petr Fiala a declarat că țara sa este interesată și de achiziții în terminalele extinse sau nou construite ale Poloniei de gaze naturale lichefiate. Aproximativ 90% din gazele naturale importate de Cehia sunt din Rusia.

viewscnt
Afla mai multe despre
importuri gaze rusia
taiere gaze rusia
invazie rusia ucraina
importuri lng qatar