PMB: O companie japoneză va realiza anul viitor un studiu de fezabilitate pentru modernizarea Sistemului Centralizat de Alimentare cu Energie Termică din Capitală. Împrumut de 100 de milioane euro

PMB: O companie japoneză va realiza anul viitor un studiu de fezabilitate pentru modernizarea Sistemului Centralizat de Alimentare cu Energie Termică din Capitală. Împrumut de 100 de milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 dec 2017

O companie japoneză va realiza, anul viitor, un studiu de fezabilitate pentru modernizarea Sistemului Centralizat de Alimentare cu Energie Termică din București, spune Primăria Capitalei. Investiția în modernizare, estimată la aproximativ 100 de milioane de euro, va fi asigurată printr-un împrumut de la Guvernul japonez.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Primarul Capitalei Gabriela Firea și ministrul Energiei Toma Petcu au semnat, joi, cu președintele firmei Itochu Corporation, Hiroyuki Trubai, un memorandum de înțelegere privind crearea unui parteneriat pentru modernizarea Sistemului Centralizat de Alimentare cu Energie Termică (SACET) al Capitalei, compania japoneză urmând să realizeze un studiu de fezabilitate în acest sens, arată news.ro.

„Prin semnarea acestui memorandum, Itochu Corporation se angajează ca în trimestrul I al anului 2018 să elaboreze un studiu de fezabilitate prin care să se propună introducerea în SACET București a unor tehnologii de vârf la nivel mondial de producere eficientă a energiei termice necesare încălzirii și alimentării cu apă caldă menajeră a populației Capitalei. Pe lângă eficientizarea serviciului public de alimentare cu căldură a populației Capitalei, aceste noi tehnologii vor contribui și la reducerea semnificativă a impactului termocentralelor din București asupra mediului înconjurător, atât în ceea ce privește emisiile poluante, cât și a gazelor cu efect de seră”, spune primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Prețul energiei pentru populație va crește de la 1 ianuarie. Energia consumată în intervalul 18:00-24:00 se scumpește cu 13% CITEȘTE ȘI Prețul energiei pentru populație va crește de la 1 ianuarie. Energia consumată în intervalul 18:00-24:00 se scumpește cu 13%

Potrivit municipalității, studiul de fezabilitate va urmări implementarea „Strategiei de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a consumatorilor din Municipiul București”, aprobată în acest an de Consiliul General al Municipiului București (CGMB), atât pentru actualele CET-uri, cât și pentru alte trei noi ce vor fi amplasate în zona de nord-est a Capitalei.

Costurile pentru studiul de fezabilitate vor fi suportate de Guvernul Japoniei, prin Ministerul Economiei, Comerțului și Industriei, iar dacă soluțiile descoperite în urma studiului vor fi acceptate de partea română, finanțarea, pentru modenizare – estimată la peste 100 de milioane de euro - va fi făcută dintr-un împrumut acordat de Guvernul japonez prin Banca Japoneză pentru Cooperare Internațională.

„Semnarea acestui memorandum reprezintă un prim pas important în viitoarea colaborare cu municipalitatea Bucureștiului și sper că toate aceste măsuri ce se doresc a fi implementate de semnatarii documentului să contribuie la modernizarea cât mai rapidă a serviciilor destinate bucureștenilor”, a spus, la rândul său, președintele firmei japoneze Itochu Corporation, Hiroyuki Tsubai.

viewscnt
Afla mai multe despre
incalzire
energie