PNL pune vicepreședinte ANRE un om pe care îl avea din 2017 în instituție ca șef în domeniul gazelor naturale, fost deputat și președinte CJ

PNL pune vicepreședinte ANRE un om pe care îl avea din 2017 în instituție ca șef în domeniul gazelor naturale, fost deputat și președinte CJ
scris 23 iun 2020

Comisiile de industrii ale Senatului și Camerei Deputaților, plus cea de energie de la Cameră, au decis astăzi, după o ședință comună derulată online fără audierea candidaților, doar pe bază de selecție de dosare și negociere politică, să propună numirea a trei membri în Comitetul de reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), propunerile urmând să fie supuse mâine votului plenului reunit al celor două camere ale Parlamentului.

Astfel, pentru funcția de vicepreședinte ANRE a fost propus Mircea Man (susținut de PNL), iar pentru două poziții de membru al Comitetului de reglementare – Valeriu Steriu (PSD) și Marian Neacșu (tot PSD), care deține în prezent funcția de vicepreședinte al Autorității.

Mircea Man este un nume vechi și greu în politică, având la activ 5 mandate de deputat, plus funcția de președinte al Consiliului Județean Maramureș. Pe de altă parte, după consumarea ultimului său mandat parlamentar, la finalul anului 2016, Mircea Man s-a angajat prin concurs la ANRE, pe postul de șef de serviciu la Serviciul autorizare instalatori, verificatori, experți și operatori economici gaze naturale.

Fostul CEO al Wirecard, arestat în urma scandalului contabil care a șters 85% din valoare bursieră a companiei în trei zile CITEȘTE ȘI Fostul CEO al Wirecard, arestat în urma scandalului contabil care a șters 85% din valoare bursieră a companiei în trei zile

Ulterior, în toamna anului 2017, tot în urma unui concurs, a fost numit director al Direcției reglementări tehnice în domeniul gazelor naturale din cadrul ANRE.  În prezent, Mircea Man este director general adjunct la Direcția Generală licențe, tarife, monitorizare investiții a instituției.

Potrivit CV-ului său, a lucrat în domeniul gazelor naturale în perioada 1987-2000, cu o pauză de 2 ani (1990-1992) în care a fost deputat. Este absolvent al Facultății de Instalații din Cluj Napoca.

Valeriu Steriu, propus de PSD pentru poziția de membru în Comitetul de reglementare al ANRE, este politehnist (domeniul mașini-unelte). Înainte de a intra în politică, a lucrat ca inginer la o fabrică de corpuri de iluminat, după care a condus întreprinderea chimică Sterochem, iar în perioada 2004-2008 a fost vicepreședinte al La Dorna din grupul Valvis.

viewscnt
Afla mai multe despre
noi sefi anre
noi membri comitet reglementare anre
nou vicepresedinte anre
mircea man pnl
valeriu steriu psd
negocieri politice posturi conducere anre